Снимка: БулфотоСпециализиран екип от Сухопътните войски днес извърши разузнаване и

...
Снимка: БулфотоСпециализиран екип от Сухопътните войски днес извърши разузнаване и
Коментари Харесай

Военни обезвредиха снаряди в София

Снимка: Булфото

Специализиран екип от Сухопътните войски през днешния ден извърши разузнаване и превозване на два боеприпаса, открити в разнообразни региони на София, оповестиха от Министерството на защитата, написа novini.bg.

Военнослужещи от военно формирование 28 610 – Горна баня довечера направиха разузнаване и превозване на два боеприпаса, открити в разнообразни региони на София.

Единият е открит в 15.40 ч. при осъществяване на ремонтни действия в мазе на частен дом на ул. „ Юрий Венелин “ № 8. При направения оглед военните експерти са открили, че това е 45 мм бронебоен снаряд.  Вторият арсенал – 152 мм артилерийски осколъчен снаряд без взривател, е открит в 16.55 ч. в гориста околност до ул. „ Месечина “ в ж.к. „ Овча купел “.

До идването на профилирания екип от Сухопътните войски, регионите, в които са открити боеприпасите, се охраняваха от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Военнослужещите, под управлението на капитан Петър Трайков, направиха разузнаване на откритите муниции и ги транспортираха за следващо заличаване в безвреден регион.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР