Снимка БулфотоСлави Трифонов разкри подробности от преговорите им с другите

...
Снимка БулфотоСлави Трифонов разкри подробности от преговорите им с другите
Коментари Харесай

Слави: Христо Иванов искаше да одобрява всички представители на правителството

Снимка Булфото

Слави Трифонов разкри детайлности от договарянията им с другите партии за сформиране на държавно управление.

" С Демократична България и ИБГНИ имахме доста общо по значимите неща. Но се оказа, че имаме разлики в това не какво, а по какъв начин да стане. Те започнаха да изявяват искания, които са несъответстващи, неприемливи. Христо Иванов искаше да утвърждава всички представители на държавното управление... Ние направихме доста взаимни отстъпки и жестове, нито един от тях не беше разпознат ". 

Това сподели пред БНР Слави Трифонов, водач на Има Такъв Народ и ефирен водещ. 

Той акцентира, че няма засегнатост, само че " всичко се е трансформирало в неспособност за сформиране на държавно управление поради липса на партньорско отношение ". 

" Българска социалистическа партия стартира да се държи по етичен и правилен метод, когато започнахме да преговаряме на експертно равнище, а Демократична България и ИБГНИ започнаха да реагират по напълно друг метод и опцията за сформиране на държавно управление се разпадна... Съществува опция на третия мандат всички да се сплотяват, да поддържат и да основават държавно управление, което желаят да е за 6 месеца. Защо тъкмо 6 месеца, не знам, очевидно имат избран план и проекти ". 

Трифонов остава безапелационен, че Има Такъв Народ няма да поддържа правителство с мандата на третата политическа мощ. 

" Но да забележим какво ще стане, нещата се менят час по час. Те имат опция да създадат държавно управление, имат още депутати и парламентарни групи, с които да се договарят... Няма да излизаме от залата при гласоподаване, искаме всичко да е пред очите на всички, без секрети сделки, кадруване ". 

В предаването " Политически НЕкоректно " Слави Трифонов не отхвърли да е съветвал Мая Манолова да не се кандидатира за кмет на София:  

" Но тя беше в друга роля, аз бях в друга роля. Не си припомням дали и по какъв начин тъкмо съм я убеждавал, най-вероятно е по този начин. Тя беше сполучлив омбудсман, доста самоотвержена, грижеше се доста за хората. И се сприятелихме поради това, че имаше отворено пространство в нашето шоу тогава. Водили сме доста диалози. Ако е имало подобен диалог, той е бил на база на персонални взаимоотношения, настрана на общественото пространство и настрана от отговорността на политическите решения. Това е персонален диалог ". 

Трифонов разяснява номинации в проектокабинета си: 

" Николай Василев има опит в ръководство, в което неговите ходове бяха сполучливи. Можем да сложим БТК и " Булгартабак ", и други ходове, за които може да се поспори. Той стартира да работи с нас доста месеци преди да се състоят изборите. Направи ми ужасно усещане, изпълва със наличие моята визия за това по какъв начин би трябвало да наподобява един български министър-председател... Оттеглих този кабинет, с цел да направя компромис поради Христо Иванов и за " Изправи се, мутри, идваме и си отиваме "... Пламен Николов е част от Има Такъв Народ и във второто предложение взех решение да заложа на хора, които познавам от повече време. Познавам го като темперамент, като отношение, като уместност и честност, като качества... И Исус Христос да бях предложил за министър-председател с 12 апостоли като кабинет, отново нямаше да има угодия... Когато започнахме да вършим референдума, а аз нямам юридическо обучение, се обадихме в Университета, с цел да диря в правния факултет човек, който се занимава с конституционно право. Така попаднах на Петър Илиев. Той направи извънредно доста за референдума и по-късно по всевъзможни юридически проблеми. Имах опцията да го опозная. В тази обстановка, в която беше нападнат, допускам, че не му се е отразило добре и реакциите му са поради напрежението, което му се струпа на главата ". 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР