Снимка БулфотоСилен човек от ГЕРБ атакува за пореден път държавния

...
Снимка БулфотоСилен човек от ГЕРБ атакува за пореден път държавния
Коментари Харесай

Митов, ГЕРБ: Президентът бави втория мандат, което отново е нарушение на Конституцията

Снимка Булфото

Силен човек от ГЕРБ нападна за следващ път президента и един от служебните министри.

Тези, които желаеха отговорност, трябваше да я поемат. Коалициите са естествени неща в политиката. Това счита зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по мотив неуспеха на договарянията за образуване на постоянен кабинет. Пред БТВ той още веднъж удостовери, че когато получи мандат ГЕРБ-СДС ще го върне.

„ Виждате, че президентът бави втория мандат, което още веднъж е нарушаване на Конституцията. Когато няма период, тълкуванието е във допустимо къс период “, разяснява Митов.

Той разкритикува изискването, което Радев слага за актуализация на бюджета, с цел да връчи идващия мандат.

„ Дайте ми пари или няма да дам втория мандат “, заключи обстановката Митов.

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира и тематиката с Кирил Петков и двойното му поданство.

Обсъждат датата за президентските избори на Председателски съвет

„ Къде са били службите да кажат това? Г-жа Атанасова е гласувала господин Петков да напусне КСНС. Президентът си е наложил индивида, той работи по този начин – властническо и силово. Партиите са дали своят вот той (Петков, бел. Ред.) да остане, тъй като президентът си е обезпечил болшинството. То няма по принцип такава процедура, само че е доста показателно да се види, с цел да се види по какъв начин волята на парламентарните партии е била потъпкана “, сподели Митов.

„ Ние желаеме определяне на частична противоконституционност на акта за назначение на служебното държавно управление, тъй като има министър с двойно поданство. Нарушена е Конституцията нахално “, разяснява още той.

И не един път изясни, че няма значение името на министъра, условието да няма двойно поданство би трябвало да се мери еднообразно.

По тематиката с насилието на антиправителствените митинги, Даниел Митов бе безапелационен, че ГЕРБ-СДС осъжда експанзията.

„ Ако някой, нещо е крил, това е НСО, което на послушание на президента. Има осъдени служители на реда. Има заведени каузи “, обърна внимание депутатът, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР