снимка БулфотоСъс заповед на здравния министър Стойчо Кацаров от утре

...
снимка БулфотоСъс заповед на здравния министър Стойчо Кацаров от утре
Коментари Харесай

Здравният министър издаде заповед за ковид ограничения от утре

снимка Булфото

Със заповед на здравния министър Стойчо Кацаров от на следващия ден в действие влизат нови коронавирус ограничавания.

Считано от на следващия ден, 20 август, ръководителите на всички администрации би трябвало да провеждат работния развой в съответната организация, като открият работно време с променливи граници и начало на работния ден сред 7.30 и 10 часа. Изискване към тях е и да разпоредят работа от разстояние на минимум 50% от личния състав, в случай че, според от характера на работа, това не е допустимо. Това подрежда министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров в своя заповед, съобщи Нова тв. 

„ По този метод доста ще бъде понижен пътникопотокът в градския и междуградския превоз в цялата страна, което улеснява както спазването на противоепидемичните ограничения, по този начин и реализирането на ефикасен здравен надзор. В заповедта се показва още, че всички работодатели и органи по назначение, когато е допустимо, следва да провеждат работния развой в отдалечена форма, допускайки присъствена работа на най-вече 50% от чиновниците ”, изясняват от отрасловото ведомство.

Съгласно същата заповед, от на следващия ден, 20 август, въведената противоепидемична мярка за ограничение до 50% потреблението на потенциала на избрани обекти/ мероприятия, може да не се ползва, при условиe че:

100% от личния състав в съответния обект да е имунизиран или преболедувал COVID-19, или да разполага с негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта/началото на мероприятието проучване с PCR тест. Това би трябвало да бъде удостоверено с документ за имунизация, преболедуване или проучване. За задачата ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието би трябвало да е взел решение и да е основал организация за допускане на лица, които са или имунизирани, или преболедували COVID-19, или показват негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта/участие в мероприятието проучване с PCR тест.

 



Заповедта на здравния министър се отнася за:

-          конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма;

-          културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, театрални прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство);

-          на спортни надпревари с публика;

-          визитите на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове;

-          визитите в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца;

-          визитите в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина.

Ръководителите на тези обекти, надлежно уредниците на мероприятия, би трябвало да  уведомят съответната районна здравна ревизия за взетото решение. Регионалните здравни инспекции основават и поддържат лист на обектите и мероприятията за задачите на реализирания от тях надзор.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР