снимка БулфотоС около 14 % по-малко електроенергия са консумирали клиентите

...
снимка БулфотоС около 14 % по-малко електроенергия са консумирали клиентите
Коментари Харесай

С колко ще скочат сметките за ток за декември? От Енерго-Про изнесоха данни за потреблението по Коледа

снимка Булфото

С към 14 % по-малко електрическа енергия са консумирали клиентите на ЕНЕРГО-ПРО по време на празниците от 24 до 26 декември в съпоставяне със същия интервал на 2016 година. Това сочат данните на компанията, която обслужва над 1,1 млн. консуматори в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен.

За трите празнични дни по Коледа клиентите на ЕНЕРГО-ПРО са потребили към 54 000 мегаватчаса електрическа енергия. През същите дни на 2016 година са били употребявани общо 63 хиляди мегавтчаса, което прави разлика от 9 000 мегаватчаса или 14 %. Традиционно най-високо е било потреблението на празничния 24 декември – Бъдни вечер, когато компанията регистрира консумация от близо 20 хиляди мегаватчаса.

Най-сериозно е понижението на потреблението в област Добрич, където компанията записва спад от над 22 %. В Разградско пък се регистрира намаляване в потреблението от 18 % в интервала 24-26 декември, по отношение на същите дни на 2016 година.

Причината за доста по-ниската консумация през тази година съгласно експертите на ЕНЕРГО-ПРО са сензитивно по-високите среднодневни температури, регистрирани на територията на Североизточна България през 2017 спрямо 2016 година. За дните от 24 до 26 декември 2016 година междинната температура е била малко под 0 градуса, до момента в който през тази година – над 6,6 градуса, което прави позитивна разлика от близо 7 градуса по целзий.

64 спешни екипа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи не престават да дежурят и са в цялостна подготвеност да реагират навреме при пораждане на повреди по електрическите уреди в Североизточна България в дните преди и по време на идните Новогодишни празници.

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР