снимка БулфотоПрез следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен

...
снимка БулфотоПрез следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен
Коментари Харесай

Вятърът се усилва, носи дъжд и по-ниски температури

снимка Булфото

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт.

Още през нощта вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. До сутринта ще превали в Западна и Централна България.

През деня в Източна България ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, до момента в който над Западна облачността ще намалее до слънчево време. С сдържан до мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух.

Температурите сензитивно ще се намалят и оптималните ще са сред 23 и 28 градуса, по-ниски тук-там в Североизточна България, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология, съобщи.

Над Черноморието ще доминира облачно време. Около и след обяд ще има превалявания от дъжд, в обособени региони съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е към 26. Вълнението на морето ще се усили до 2-3 бала.

Над планините от Западна България още преди обяд облачността ще се раздра и намалее до най-вече слънчево. Над Източна Стара планина ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Температурите ще са сензитивно по-ниски и оптималната на 1200 метра ще е 21 градуса, на 2000 метра - към 13.

В събота и неделя ще бъде слънчево. Още първия ден вятърът ще отслабне, най-късно в източните региони, а втория - ще се ориентира от изток, в Източна България - от североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 26 и 31 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР