Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов събира Съвета за сигурност към правителството

...
Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов събира Съвета за сигурност към правителството
Коментари Харесай

След инфарктната среща в Министерски съвет, Борисов обяви: Няма да гоним руски дипломати!

Снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов събира Съвета за сигурност към държавното управление поради рецесията с съветските дипломати. На съвещанието ще бъде изслушан и посланика на България в Русия Бойко Коцев, който бе извикан за съвещания от Москва, което е меката форма знак, че сред двете страни има проблем, написа Пик.

В съвещанието присъединяване взеха вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, вътрешният министър Валентин Радев и финансовият министър Владислав Горанов, съветника на президента по сигурността Стефан Янев, шефа на ДАНС.

Още от Брюксел изказахме своята теза. С моето гласувана на съвета на Европейски Съюз гласувахме за извикване на съвещания за 1 месец на нашия дипломат в Москва. Провел съм няколко диалога с него. В НАТО също сме дали своя глас, на процедура сме посочили своята содирност. Ние би трябвало да резервира канала за връзка, както направихме с Турция, по този начин и с Русия, това влиза в нашите длъжен като председателстващи Европейски Съюз. Извикването на посланика е задоволителен знак. Това напрежение е невиждано до в този момент. Затова смятам да се ограничим в цялостната поддръжка на Англия, уточни Борисов.

Посланик Коцев ни срещна какво се приказва в Москва, консултациите там, чакаме повече доказателства, в случай че има такива. И не считаме, че би трябвало да гоним дипломати или механически лица. Имаме цялостна поддръжка за Англия, разяснява Борисов. След празниците той ще се завърне там, уточни министър председателят. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР