Снимка: БулфотоПремиерът Бойко Борисов и здравният министър проф. Костадин Ангелов

...
Снимка: БулфотоПремиерът Бойко Борисов и здравният министър проф. Костадин Ангелов
Коментари Харесай

Борисов към БЛС: Ще работим в тясно сътрудничество. Докторите трябва да знаят всичко за ваксините

Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър проф. Костадин Ангелов проведоха среща с управлението на Българския лекарски съюз. На нея бяха разисквани няколко съществени тематики, измежду които имунизациите, антигенните проби и цялата епидемиологична конюнктура в страната.

" През идващите седмици ще работим интензивно с Българския лекарски съюз, с цел да помогнем на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат оптимално потребни на пациентите по тематиката ", сподели Борисов.

Освен тематиката за имунизациите против COVID-19, в границите на срещата бяха разисквани и въпросите за приравняването на антигенните проби с PCR тестванията във връзка с карантинирането, финансовата поддръжка за медицинския личен състав на първа линия, подготовката за издаването на електронни предписания, както и подобряването на връзката сред БЛС и НЗОК, оповестиха още от държавната пресслужба.

Участниците в срещата бяха единомислещи, че е нужна още по-тясна съгласуваност при работата в битката против пандемията. В този подтекст Българският лекарски съюз ще предложи собствен представител, който да взе участие в работата на Националния действен щаб.

Ръководството на лекарския съюз изрази поддръжка за въведените противоепидемични ограничения и за тяхното продължение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР