Снимка БулфотоПразнична Света литургия ще отслужи тази вечер Варненският и

...
Снимка БулфотоПразнична Света литургия ще отслужи тази вечер Варненският и
Коментари Харесай

Отслужват празнична литургия за 180 години на варненския храм Свети Атанасий

Снимка Булфото

Празнична Света литургия ще отслужи довечера Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Литургията е част от честванията по случай 180 години от построяването на черквата, напомня Moreto.net.

В нея присъединяване ще вземат свещеници от Варненска и Великопреславска епархия и от други епархии в страната и чужбина. Два църковни хора ще пеят по време на светата Литургия. Хорът при храм „ Св. Атанасий ” и гостуващият мъжки хор при варненската Катедрала „ Успение Богородично ”.

По открита към този момент традиция след Литургията, ще бъде отслужен водосвет и ще се освети риба, която ще се раздава на всички присъстващи. Църковното настоятелство е приготвило 400 порции за участващите в светата Литургия миряни. 

За празника излиза първи брой за 2018 година на енорийския вестник „ Православен глас ”, който се популяризира гратис. Специално за годишнината митрополит Йоан ще раздаде на всички дребни икони с облика на св. Атанасий.

Литургията стартира в 9 ч., а от 19 ч. в храма ще се организира среща – диалог с архимандрит Максим, който е предстоятел на храм „ Св. Архангел Михаил ” в Таксиархис - република Гърция.

С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан църковното настоятелство ще провежда през цялата година разнообразни събития за тържествено отбелязване 100 и осемдесет годишнината на храма.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР