Снимка БулфотоПравителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет

...
Снимка БулфотоПравителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет
Коментари Харесай

МС одобри 20 770 000 лв. като част от държавната субсидия за 2019 г. вероизповеданията в страната

Снимка Булфото

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2019 година в размер 20 770 000 лева за държавната дотация за тази година по член 28, алинея 2, т. 2 от Закона за вероизповеданията, съобщи вести.бг.

От тях 15 000 000 лева са за източноправославното изповедание, което е излишък от държавната дотация за 2019 година, и 5 770 000 лева са за мюсюлманското изповедание. Средствата по бюджета на Министерския съвет ще се обезпечат за сметка на плануваните разноски по централния бюджет и посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2019 година, оповестиха от държавната пресслужба.

През 2018 и 2019 година бяха признати промени и допълнения на Закона за вероизповеданията, с които се вкара нов ред на финансиране от страната на записаните вероизповедания в страната. С наредбите на член 28 от закона бяха избрани критерии, според които годишно със закона за държавния бюджет би трябвало да се утвърждава разпределението на държавната дотация за записаните вероизповедания. Заради това, че Законът за държавния бюджет на Република България за 2019 година беше признат преди измененията в Закона за вероизповеданията, с параграф 19 към преходните и заключителни разпореждания на изменителния закон е планувано за тази година Министерският съвет да утвърди държавната дотация за вероизповеданията по член 28, алинея 2, т. 2 от Закона за вероизповеданията, а точно за източноправославното и мюсюлманското изповедание.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР