снимка: БулфотоПонастоящем ваучери за енергия се предоставят на близо 5,5

...
снимка: БулфотоПонастоящем ваучери за енергия се предоставят на близо 5,5
Коментари Харесай

Бензинови ваучери във Франция

снимка: Булфото

Понастоящем ваучери за сила се дават на близо 5,5 милиона семейства във Франция.

Френският финансов министър Брюно льо Мер съобщи през днешния ден, че поддържа концепцията за разпределяне на " бензинови ваучери ", с цел да се помогне на семействата с ниски приходи да се оправят с покачването на цените на горивата. Според министъра, тази мярка е за предпочитане пред намаляването на налозите върху бензина.

" Предпочитам бензиновите чекове пред намаляването на налозите ", уточни Льо Мер пред френското радио Europe 1, заяви БНР.

Френският министър на околната среда Барбара Помпили, от своя страна, съобщи пред телевизия France 2, че държавното управление се пробва да вкара въпросните " бензинови ваучери ", само че това е комплициран развой.

Финансовият министър Брюно льо Мер означи още, че френската страна може да получи в допълнение 2,5 милиарда евро доходи от Данък добавена стойност за 2021 година, в случай че цените на силата останат на сегашните високи равнища. Той посочи, че това в действителност не е спомагателен фискален доход за държавната хазна, защото тя към този момент е изхарчила над 5 милиарда евро за подкрепяне на семействата да заплащат сметките си за отопление.

Намаляването на налога върху добавената стойност (ДДС) или вътрешният налог върху потреблението на енергийни артикули (TICPE) " не е верният вид " за справяне с актуалната обстановка, уточни Льо Мер. По думите му, това може да докара по едно и също време до " задушаване " на икономическия напредък и до понижен данъчен доход.

" Намалението с един цент на цената на литър гориво значи половин милиард евро по-малко налози за хазната ", добави френският финансов министър.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР