Снимка: БулфотоПолитологът от Великотърновския университет проф. Тодор Галунов призова Бойко

...
Снимка: БулфотоПолитологът от Великотърновския университет проф. Тодор Галунов призова Бойко
Коментари Харесай

Политолог призова Борисов да не крие кандидата на ГЕРБ за президент

Снимка: Булфото

Политологът от Великотърновския университет проф. Тодор Галунов прикани Бойко Борисов да не крие претендента на ГЕРБ за президент.

По думите му с оповестяването на личната си кандидатура Румен Радев се пробва да продължи да поддържа високия си рейтинг. " Този ход беше ориентиран и против не доста ясна процедура за издигането му от Българска социалистическа партия, тъй като по този начин той сложи левицата в деликатна обстановка - изпреварващо сложи кандидатурата си и по този начин обезсмисли дебата в Българска социалистическа партия ", разяснява пред БНР политологът.

Според него в такава обстановка Българска социалистическа партия не може да си разреши да откаже поддръжка за Радев. 

„ Сега пред ГЕРБ ще стои алтернативата кого да изправи против Румен Радев. ГЕРБ не би трябвало да вършат грешката си отпреди пет години - да пазят претендента си в загадка до последно и да не проведат ефикасна кандидатпрезидентска акция. Не би трябвало да бавят прекомерно дълго своя вид за кандидат-президент “, счита политологът.

Според него има прекомерно обвързване на парламентарните с президентските избори.

" Какъвто и кабинет да се сформира, институцията на президента си е обособена. От резултатите на 4-ти април не би трябвало да виждаме някакво предрешаване на акцията за президент ", безапелационен е преподавателят.

По думите на политолога ще бъдем очевидци на отрицателна акция и тази борба сред партиите ще продължи. 

„ Който и да бъде определен, надали ще бъде общопризнат като народен обединител. За последните 30 години президентската институция не съумя да бъде най-авторитетният фактор като консолидиращ детайл от политическата система, което демонстрира, че моделът по този начин е заложен конституционно “. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР