Съветът на ЕС съобщи, че въвежда по-високи мита за вноса

...
Съветът на ЕС съобщи, че въвежда по-високи мита за вноса
Коментари Харесай

ЕС въвежда по-високи мита за зърното от Русия и Беларус

Съветът на Европейски Съюз заяви, че вкарва по-високи мита за вноса на зърно от Русия и Беларус. В известието се отбелязва, че новите мита " на процедура ще спрат " този импорт.

Тези ограничения ще предотвратят дестабилизирането на пазара на зърно в Европейски Съюз, ще спрат съветския експорт на нелегално присвоено зърно, създадено в Украйна, и ще попречат на Русия да употребява приходите от износа, с цел да финансира войната против Украйна, се разяснява в известието. Досега зърненият импорт от Русия и Беларус в Европейски Съюз беше обмитяван по доста ниски ставки, или не беше облаган, разясни Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Уточнява се, че новите мита засягат директен или заобиколен експорт от Русия и Беларус, само че няма да се отнасят до преноса през Европейски Съюз от двете страни към други страни. Промените ще влязат в действие от 1 юли.

По данни на Съвет на Европейски Съюз вносът на зърно от Русия се е нараснал доста след съветското нахлуване против Украйна преди две години. Русия остава относително дребен снабдител на зърно за пазара на Европейски Съюз, само че е водещ международен производител и експортьор. Русия може да пренасочи обилни количества зърно към Европейски Съюз, с цел да наводни пазара. Има доказателства, че Русия нелегално присвоява огромни количества зърно в завзетите елементи от Украйна и ги изнася като " свои ", прецизира Съветът на Европейски Съюз. Днешното решение е взето по предложение на Европейската комисия, показано през март.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР