снимка БулфотоПочти наполовина е намалял броят на чужденците, пристигнали у

...
снимка БулфотоПочти наполовина е намалял броят на чужденците, пристигнали у
Коментари Харесай

НСИ: Почти наполовина е спаднал броя на чужденците, дошли в България през октомври

снимка Булфото

Почти на половина е намалял броят на чужденците, пристигнали у нас, за месец октомври, регистрират от Национален статистически институт, предаде  .

През октомври 2020 година по време на продължаващата епидемиологична конюнктура в страната пътуванията на български жители в чужбина са 493,1 хиляди, бележейки нарастване на годишна база с 4,2%. Това демонстрират данните на Националния статистически институт.

През октомври 2020 година визитите на чужденци в България са 419.1 хиляди, или с 45,3% по-малко спрямо октомври 2019 година (фиг. 2). Срив е регистриран при пътуванията по всички следени цели: " отмора и екскурзия “ - с 67,7%, " служебна “ - с 57,7%, и " други “ (вкл. гостувания и директни преминавания) - с 22,5%. Транзитните прекосявания през страната са 53,1% (222.6 хил.) от всички визити на чужденци в България.

От общия брой чужденци, посетили България през октомври 2020 година, делът на жителите от Европейския съюз е 44,7%, или с 53.1% по-малко в съпоставяне със същия месец на миналата година. Регистриран е спад в визитите на жители от всички следени страни. Посещенията на жители от групата " Други европейски страни “ също понижават с 30,9%.

От друга страна по предварителни сезонно поправени данни през третото тримесечие на 2020 година се следи нарастване на тримесечна база както на превозените товари от товарния превоз - със 7,5%, по този начин и на осъществената работа - със 17%.

Превозените пасажери и осъществената работа от пътническия превоз (сухопътен, воден и градски електротранспорт) също нарастват по отношение на второто тримесечие на 2020 година, надлежно с 43,4 и 35,5%.

По предварителни данни на годишна база през третото тримесечие на 2020 година се регистрира нарастване както на превозените товари, по този начин и на осъществената работа от сухопътния и водния товарен превоз. Същевременно и през третото тримесечие на 2020 година е регистриран спад при превозените пасажери (с 25.9%) и осъществената работа (с 44.8%) от пътническия превоз по отношение на същото тримесечие на миналата година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР