Снимка БулфотоПо случая Чората петимата служители от благоевградската полиция са

...
Снимка БулфотоПо случая Чората петимата служители от благоевградската полиция са
Коментари Харесай

Румен Петков: По случая Чората полицаите са действали в рамките на закона за МВР

Снимка Булфото

По случая " Чората " петимата чиновници от благоевградската полиция са работили в границите на Закона за Министерство на вътрешните работи, е декларирал някогашният министър на вътрешните работи Румен Петков, представен в известие от пресцентъра на партия АБВ, съобщи вести.бг.

 

По така наречен случай " Чората " от 2005 година, при който арестуваният умира, прокуратурата, след доста сериозен разбор на събраните данни, приключи делото, тъй като се опря на чл.12 от Наказателен кодекс, който доста ясно споделя, че не е незаконно действието, причиняващо щета на разположение, направило закононарушение при задържането му, посочва Румен Петков. 

Петков напомня, че тогава като министър е взел доста ясна и безапелационна позиция, че чиновниците са работили в границите на пълномощията, вменени от Закона за Министерство на вътрешните работи. Той добавя, че за жалост след това това разпореждане на прокуратурата е било анулирано и е почнало правосъдно гонене на тези хора. 

По мотив на информация, че петимата са наказани на 7 години, Румен Петков е разговарял с близки на наказаните, които настояват, че не разполагат с обвиняването, в това число и към този момент арестуван в благоевградската дирекция. Невръчването на обвиняването и в същото време задържането на индивида е доста смущаващо, показва Петков. Това е случай, който съгласно него сигурно ще отиде в Страсбург. По думите му, в случай че има такова решение, то споделя на обществото " съдът постанова въздържателно държание върху чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Съдът им споделя - бездействайте и не бъдете дейни, в случай че не желаете да си нямате неприятности. Крайният резултат от подобен вид решения ще е бездействието на служителите на реда и обществото и жителите ще бъдат все по-малко и по-малко предпазени. "

Според Румен Петков е елементарно да ругаем служителите на реда и полицията, само че когато те пазят служебния си дълг, страната би трябвало да е до тях.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР