Снимка БулфотоПо повод публикация във вестник 24 часа със заглавие:

...
Снимка БулфотоПо повод публикация във вестник 24 часа със заглавие:
Коментари Харесай

КПКОНПИ и НАП проверяват Крум Зарков заради имот на пъпа на София

Снимка Булфото

По мотив обява във вестник " 24 часа " със заглавие: " Зарков купил жилище на пъпа на София за 1107 евро квадрата, платил и дворно място ", както и във връзка на такава информация в уеб страницата " Топновини ", Върховна касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ и Национална агенция за приходите осъществяване на инспекция по отношение на произхода на средствата за придобиване на недвижими парцели на забележителна стойност от народния представител Крум Зарков.

На съображение член 145 алинея 1 т. 3 от Закона за правосъдната власт, член 82 и член 83, т. 8 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, инспекцията е предоставена на Дирекция „ Противодействие на корупцията “ при КПКОНПИ, която по силата на този закон е способен орган да прави инспекции против народни представители.

Върховна касационна прокуратура е разпоредила на органите на Комисията осъществяването на следните дейности: условие на информация по отношение на притежаваните от проверяваното лице недвижими парцели, по отношение на историята по притежатели на всеки от закупените парцели,, по отношение на декларирането на парцелите в съответните общински региони, по отношение на заплащането на продажната цена и дължимите налози и такси, както и по отношение на произхода на средствата за покупката. С предписание на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани цялостни копия от нотариалните каузи за всяка договорка, при прецизно съблюдаване на наредбите на Закона за нотариусите и нотариалната активност. От проверяваното лице ще се изиска единодушие за откриване на банкова загадка, като при липса на такова ще се действа по реда на Закона за кредитните институции.

На органите на Национална агенция за приходите е предоставено осъществяването на дейности в сходство с пълномощията им по отношение на спазването на данъчното законодателство по отношение на проверяваните покупко-продажби, представени в медийните изявления, както и по отношение на сходството сред заявените и/или получени приходи.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР