снимка БулфотоОтчетохме спад на произшествията с ранени и загинали участници

...
снимка БулфотоОтчетохме спад на произшествията с ранени и загинали участници
Коментари Харесай

59 души загубили живота си в пътни инциденти през септември

снимка Булфото

Отчетохме спад на произшествията с ранени и починали участници в придвижването през септември. Въпреки това 59 души са изгубили живота си в границите на месеца, заяви контрольор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за сигурност на придвижването по пътищата, представен от БГНЕС.

Висок е броят на случаите с пешеходци, велосипедисти и мотористи. 9 пешеходци и 2 велосипедисти са изгубили живота си през миналия месец. Инспекторът заяви, че в страната към този момент тече профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на разпоредбите както от пешеходци и велосипедисти, по този начин и от водачи, които не дават преимущество.

Пътна полиция отчита, че в интервала сред 16 и 19 часа пораждат най-вече пътнотранспортни катастрофи – това е към два пъти повече, в сравнение с в утринните часове. Инспектор Близнаков прикани водачите на леки коли да се стремят да трансформират метода си на каране, а пешеходците да употребяват забележими детайли по облеклата си, което да ги отличава в тъмните часове.

С оглед идния уикенд още веднъж ще бъдат извадени всички механически средства за отчитане на скорост на пътя, сподели още той на брифинг пред публицисти покрай НСА в Студентски град. Гражданите, които употребяват тротинетки следва да се срещнат с нормативната уредба и да се движат по този начин, както е оказано в закона, съобщи още Близнаков и напомни, че тротинетките нямат право да се движат по пътища, където е позволено придвижване с над 50 км в час. Санкции се постановат и на придвижващите се с подобен тип превоз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР