Снимка БулфотоОт следващата пролет немските пациенти ще се възстановяват в

...
Снимка БулфотоОт следващата пролет немските пациенти ще се възстановяват в
Коментари Харесай

Немски пациенти ще се възстановяват в България почти безплатно

Снимка Булфото

От идната пролет немските пациенти ще се възвръщат в България за сметка на здравните каси на Германия. В интервала март – септември 2020 година се чакат над 10 000 немци, които ще се възползват от новата опция, разгласи президентът на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) Сийка Кацарова на конференция, написа " Монитор " .

България към този момент е част от листата на Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси с страните, в които признава даването на медициндси амбулаторни услуги. В Германия сега има 109 наложителни здравни каси плюс фондове „ Социални грижи “, в които са обезпечени 73 млн. души към края на предходната година. Повече от 20 милиона немци годишно употребяват извънболнична профилактика в страната и чужбина. При лекарско наставление на лекуващия доктор, здравната каса покрива разноските за процедурите и към 90 на 100 от средствата за лекуване. За останалите разноски като настаняване, пътни разноски или туристически такси, се отпуска нормално еднократна дотация.

Български балнео- и спа хотели ще може да настаняват немски пациенти за профилактика от 2 зо 3 месеца. Здравноосигурените лица може да се възвръщат един път на три години или по-често при съществуване на здравна нужда, разяснява Кармен Щрук, заместник-управител на Германо-българската комерсиална камара. Бизнес организацията дружно с БСБСПА след дълга преписка с немската асоциация на здравните каси съумяват да договорят включването на България в листата, в които се възстановяват средствата за възобновяване.

„ Радвам се, че съм част от финала на една дълга борба. От 10 години сме в борба за това рехабилитационният развой в България да се презентира като една добра опция за профилактика в здравето на българите “, разяснява триумфа за българския туризъм ръководителят на комисията по опазване на здравето в Народното събрание доктор Даниела Дариткова. По думите й би трябвало да се обединят напъните за оставане на този пазар. „ Това е предизвикателство, тъй като критериите за качество и предложение на услугата ще би трябвало да вървят по напълно други стандарти “, добави шефът на здравната комисия.

Сред провокациите пред сектора са намаляващия брой на доктори и незнанието на непознати езици. Освен това занапред немските туристи ще би трябвало да научат за България и опциите за рехалитация. Сред преимуществата на страната ни пред конкуренцията (Словения, Полша и Чехия) е по-добрата ни база, подобаващите климатични условия и 600 термални извори, считат от Съюза по балнеология и СПА туризъм. „ България има опит с немски пациенти към този момент повече от 50 години, всяка година ни посещават сред 5 и 10 хиляди германци за рехабилитация. Разликата е, че към този момент ще им се покриват разноските “, счита туроператорът Калин Драганов. За да се усили фрапантно броят им БСБСПА ще изиска пари от туристическото министерство за реклама. Вече е издадена листовка с 26 сертифицирани хотела, с която ще бъде публикувана измежду здравните каси в Германия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР