Снимка БулфотоОт Кремъл излязоха с интересно изявление. Спорд външния министър

...
Снимка БулфотоОт Кремъл излязоха с интересно изявление. Спорд външния министър
Коментари Харесай

Лавров твърди: И Русия може да наложи санкции на САЩ

Снимка Булфото

От Кремъл излязоха с забавно изказване. Спорд външния министър Лавров и Русия може да наложи наказания на Съединени американски щати.

Русия е подготвена да предприеме ответни ограничения против Съединени американски щати, в случай че те продължат да вървят по пътя на ескалацията. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в ефира на предаването на Павел Зарубин " Москва. Кремъл. Путин " по телевизионния канал " Россия-1 ", съобщи организация БГНЕС.

" Всичко е казано в нашата реакция на последните недружелюбни стъпки на американците. Обявихме всички ограничения, които сме подхванали и още сме подготвени да предприемем, в случай че ескалацията продължи ", сподели той.

В същото време Лавров съобщи, че Москва е реагирала позитивно на предлагането на Вашингтон за осъществяване на среща сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън и в този момент изследва такава опция.

" В същото време, по напътствие на съветския президент Владимир Владимирович Путин, загатнах предлагането на американския президент Джо Байдън за осъществяване на среща на върха. То беше възприето позитивно и в този момент се изследва ", сподели министърът. На 15 април Байдън сподели, че по време на телефонен диалог е предложил на Путин да проведат персонална среща в Европа през лятото. По думите му страните към този момент разискват такава опция.

Руско-американските връзки ескалираха след изявление на американския президент Джо Байдън, в което той съобщи, че Москва ще би трябвало да " заплати цената " за хипотетична интервенция в американските избори, а също по този начин направи тежки изказвания за съветския президент Владимир Путин. След това съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов беше поканен за съвещания в Москва, където е от 21 март. На 15 април Байдън подписа декрет за наказания против Москва, а на 16 април Русия разгласи ответни ограничения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР