Снимка БулфотоОкръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен

...
Снимка БулфотоОкръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен
Коментари Харесай

Предадоха на съд двама извършители на убийство в Горна Оряховица

Снимка Булфото

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против двама мъже за осъществено ликвидиране на друмник, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново, съобщи вести.бг.

``
реклама

Обвинението против двамата с букви А.Х. и Д. Д. е за това, че за времето от 26 април 2019 година до 30 април 2019 година в гр. Горна Оряховица в необитаема постройка на ул. „ Отец Паисий Хилендарски ” в съучастничество съзнателно умъртвили лице с букви Д. Й. от гр. Левски. Престъплението е осъществено посредством нанасяне на голям брой удари с юмруци и ритници в региона на главата и тялото на потърпевшия, с което му предизвикали несъвместима с живота открита черепно-мозъчна контузия. Убийството е осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост, изразяваща се в причиняването на голям брой контузии в региона на гръдния панер, корема и крайниците, при което последният е изпитвал мъчителна болежка.

Обвиняемите били другари и водели бездомнически метод на живот, като обитавали изоставена постройка в гр. Г. Оряховица, където от началото на 2019 година живеел и потърпевшият Д. Й. В началото на април 2019 година обвиненият А. Х. решил да вземе от Д. Й. мобилния му телефон под претекст да го употребява и след това да го заложи против пари.

На 1 април 2019 година изискал телефона от потърпевшия, с цел да го употребява и незабавно откакто го взел, дружно с Д.Д. отишли до заложна къща, и го заложили против 30 лева С взетите пари двамата обвинени си купили цигари и алкохол.

В края на април 2019 година, потърпевшият упорито си изискал за следващ път мобилния телефон от А. Х., който дал отговор ядосано, че няма да го върне, тъй като го е заложил. В резултат на това сред двамата избухнал скандал, в който се намесил и обвиненият Д. Д. Ядосани обвинени почнали да нанасят удари на потърпевшия. Жестокият побой траял до момента в който Д. Й. спрял да дава признаци на живот. След това обвинените се измили и преоблекли, пробвали се да заличат следите, като А.Х. взел и скрил част от персоналните движимости на убития, а Д. Д. изхвърлил персоналната му карта, с цел да не може да се разбере кой е убитият, след което двамата избягали.

По искане на прокуратурата обвинените са с взети ограничения за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР