Снимка БулфотоОчакваме в следващите дни да има намаление на случаите

...
Снимка БулфотоОчакваме в следващите дни да има намаление на случаите
Коментари Харесай

Ананиев: Очакваме намаление на случаите с COVID -19

Снимка Булфото

Очакваме в идващите дни да има понижение на случаите на инфектирани с ковид, следим непрестанно обстановката, разгласи здравният министър Кирил Ананиев на ексклузивен брифинг на Националния стадион, съобщи cross.bg .

Според Ананиев, макар че в последните дни случаите на новозаразени с ковид постоянно са над 100, за момента не се постанова в допълнение стягане на противоепидемичните ограничения в страната. “Не се планува стягане на ограниченията, на този стадий взехме решение, че ограниченията дават отговор на получените данни за българските жители. Това изключително се отнася за спортистите, защото те са в положително физическо положение, те са групата в най-хубаво здравословно положение. Очакваме в идващите дни да има понижение на случаите, следим непрестанно обстановката ”, акцентира Ананиев.

Той обаче посочи, че е допустимо да се одобряват по-строги ограничения във връзка с допускането на почитатели на стадионите по време на футболните мачове. “Ако почитателите не престават да се държат по този начин, както се държаха на Левски – ЦСКА, ще пристъпим към стягане на ограниченията. Знаете, че в цяла Европа се играе без почитатели, само че дано дадем късмет на присъстващите, надяваме се този път да съблюдават ограниченията. За финала ще допуснем по 3 хиляди фенове на бранш ”, разяснява Ананиев.

Директорът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев посочи, че отговорност за спазването на ограниченията по време на мачовете, носят отборите-домакини, като надлежно те ще понасят санкции при неспазване на рестриктивните мерки. “Задължение на уредника на футболния мач е да обезпечи опция за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Вече имаме един формиран акт по отношение на мача ЦСКА – Левски. Отговорност носи уредникът, който е отборът-домакин ”, сподели Пенчев.

От своя страна спортният министър Красен Кралев съобщи, че имайки поради значимостта на срещата и това, че Националният стадион е с доста по-голям потенциал на трибуните, са взели решение да позволен до 12 хиляди души, отмерено разпределени по секторите, като условието е почитателите да бъдат ситуирани през седалка.

Нека почитателите да бъдат виновни и да съблюдават предписанията, съобщи спортният министър по отношение на финала за Купата на България сред ЦСКА и Локомотив Пловдив.

По-рано през днешния ден стана ясно, че за решаващия мач за трофея, който ще се играе в сряда от 19:15 часа на Националния стадион, ще бъде направено изключение от ограничаването за най-много 4 хиляди фенове на мач, като ще бъдат позволен общо 12 хиляди души. “Имаме отчаяние от държанието на част от почитателите, защото знаете, че България е една от дребното страни, които направиха компромис и позволиха визитата на почитатели по стадионите, само че те не съблюдаваха предписаните ограничения. Но имайки поради значимостта на срещата и това, че Националният стадион е с доста по-голям потенциал и трибуните, взехме решение да допуснем до 12 хиляди души, отмерено разпредели по секторите, като условието е почитателите да бъдат ситуирани през седалка. Нека почитателите да бъдат виновни и да съблюдават предписанията ”, сподели Кралев на ексклузивен брифинг през днешния ден.

“В случая с финала за Купата отговорността на спазването на ограниченията е на Професионалната футболна лига, говорили сме с тях да разпределят по обективен метод билетите и да обезпечат спазването на ограниченията. За финала се прави изключение, на другите мачове остава ограничаването за най-много 1000 фенове на бранш ”, добави той.

Кралев разкри и какви ще са новите противоепидемични протоколи за футболните тимове по отношение на епидемията от COVID-19. “В момента заповедта изисква до 3-то число всеки месец да бъдат показани PCR проби на всички играчи, треньори и чиновници на тимовете. В интервала сред двата PCR теста при започване на всеки месец, отговорност за участниците ще носят лекарите на клубовете, като преди всеки мач те ще би трябвало да заверят с автограф, че подсигуряват здравето на играчите във връзка с ковид ”, изясни той.

“При определяне на случай на ковид, играчът се отстранява от тима и към него се ползват плануваните противоепидемични ограничения. За останалите лица се организират PCR проби, който би трябвало да бъдат съгласно условията – два негативни теста в границите на три дни. От там-нататък при отрицателни резултати всички футболисти не престават присъединяване си в срещите ”, сподели още Кралев.

Финалът за Купата на България сред тимовете на ЦСКА и Локомотив Пловдив е в сряда от 19:15 часа на Националния стадион “Васил Левски ”. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР