Депутатът от крайнолявата партия Непокорна Франция (LFI) Себастиен Делогу беше

...
Депутатът от крайнолявата партия Непокорна Франция (LFI) Себастиен Делогу беше
Коментари Харесай

Наказаха френски депутат, развял палестинския флаг в парламента

Депутатът от крайнолявата партия " Непокорна Франция " (LFI) Себастиен Делогу беше глобен за развяването на палестинско знаме във френския парламент във вторник. Той съобщи, че избира " да бъде от вярната страна на историята, в сравнение с да съблюдава разпоредбите на Националното заседание ".

Долната камара на Народното събрание гласоподава за отстраняване на Делогу от съвещание за 15 дни и понижаване на заплатата му като народен представител на половина за два месеца - най-строгата допустима глоба.

" Това е първият път, когато непознато знаме се издига в събранието, само че е вярно, като се има поради какво е заложено на карта, когато хора, които са като нас, на другата страна на Средиземно море, биват всеобщо избивани, " сподели Делогу на про-палестински митинг в Париж в сряда вечер.

" Непокорна Франция " се нарежда като бранител на палестинците, трансформирайки въпроса в централен за акцията си за изборите за Европейския парламент на 9 юни. За разлика от други партии, тази крайнолява партия не разказва нападението на Хамас на 7 октомври против Израел като " терористичен акт ". Някои критици я упрекват в антисемитизъм, което партията отхвърля.

Делогу издигна знамето по време на сесия за въпроси към държавното управление, до момента в който различен народен представител от неговата партия задаваше въпрос на министър по отношение на обстановката в Газа. През тази седмица в Париж има ежедневни митинги и спонтанни събирания след като 45 души починаха в неделя при голям пожар в палатков лагер в Газа, провокиран от израелски въздушен удар.

Френският президент Еманюел Макрон изрази възмущението си от ударите в Газа и прикани за тяхното преустановяване. Делогу упрекна френското държавно управление, че не прави задоволително. " Обвинявам Франция... тъй като те не престават да продават оръжие на Израел, което ги прави съучастници в това всеобщо кръвопролитие, " сподели той.

Правилата на Националното заседание на Франция не разрешават на депутатите да развяват флагове по време на сесии. През 2019 година народен представител от партията на Макрон беше предизвестен, откакто подвигна бяло знаме с надпис " Франция убива в Йемен ".

Друг народен представител от " Непокорна Франция ", Давид Гиро, назова собствен сътрудник от еврейски генезис " свиня " и " прасе " по време на развълнуван спор малко след случая със знамето. Този народен представител, Меир Хабиб, който съставлява французите в чужбина, в това число в Израел, и е съдружник на израелския президент Бенямин Нетаняху, съобщи, че ще подаде тъжба за антисемитизъм. Гиро отговори, че мненията му са в отговор на изявление на Хабиб и че " рецензията на Израел и тези, които го пазят, постоянно се показва като антисемитизъм ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР