Снимка БулфотоОбрат в позицията на Църквата. Четири дни, след като

...
Снимка БулфотоОбрат в позицията на Църквата. Четири дни, след като
Коментари Харесай

Обрат: Позицията на църквата за абортите и наказанията на децата била неофициална

Снимка Булфото

Обрат в позицията на Църквата. Четири дни, откакто на уеб страницата на Светия синод беше качено мнение, заклеймяващо абортите и приемащо физическите санкции за децата, във вторник стана ясно, че то е импровизирано. До общественото му обявяване се стигнало поради техническа неточност, заяви Нова тв.

``
реклама

Становището, което беше остро подложено на критика в обществото, в действителност било нещо като чернова, която не била гласувана публично от владиците. Патриархът не бил одобрявал този текст, а правенето му било персонална самодейност на Ловчанския епископ. В своя отбрана митрополит Гавриил изясни, че в действителност създател на текста е чиновник в канцеларията на Синода. Името на дамата е Десислава Панайотова.

След като тя написала материала, владиците й споделили, че би трябвало да се редуцира, като се акцентира най-вече на въпросите, обсъждани в тактиката. А за абортите трябвало да има 2-3 фрази, които да потвърдят, че БПЦ не ги приема. Ловчанският митрополит обаче не прочел окончателния текст и се оказало, че Панайотова не направила корекциите, които трябвало.

Проектът е бил изпратен до митрополитите. Нито един от тях не дал мнение, само че не бил и срещу. До публично приемане по този начин и не се стигнало. Все отново двама митрополити споделили да се качи проектостановището на уеб страницата на Министерския съвет, с цел да се спазят законовите периоди.

Позицията към този момент е свалена, само че по този начин и не излиза наяве кое в последна сметка от мнението остава и дали ще има нов текст, нито каква в действителност е позицията на църквата ни по отношение на тактиката за децата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР