снимка БулфотоНякои от участвалите във видеосрещата депутати се опитаха да

...
снимка БулфотоНякои от участвалите във видеосрещата депутати се опитаха да
Коментари Харесай

Борис Джонсън предизвика спор след свой коментар за ваксинацията

снимка Булфото

Някои от участвалите във видеосрещата депутати се пробваха да защитят Джонсън.

Политически наблюдаващи обаче считат, че думите му могат да ескалират напрежението с Брюксел, макар че до момента той избягваше да се ангажира във „ война на думи “ във връзка на опасността за възбрана на износа на ваксини от Европейски Съюз към Острова.

„ Алчността и капитализмът са в основата на триумфа с всеобщото имунизиране във Англия “. Това са думи на премиера Борис Джонсън по време на частна виртуална среща с депутати от неговата Консервативна партия, от които обаче малко по-късно той се е отрекъл под предлог, че се е пошегувал. 

Няколко от депутатите, които са от авторитетния Комитет 1922, потвърдиха казаното от Джонсън във вторник вечерта, два дни преди разпускането на Народното събрание за великденска почивка. Премиерът е бил горделив от обстоятелството, че повече от 28 милиона британци са получили първа доза ваксина като е допълнил: „ Причината за триумфа с имунизацията е поради капитализма и поради алчността, другари мои “. 

Веднага по-късно той се е опитал да се отхвърли от думите си като се е пошегувал по какъв начин постоянно при срещи с Комитет 1922 изтича информация в медиите. От " Даунинг стрийт " не отхвърлиха думите на Джонсън, само че отхвърлиха коментар. Депутати от опозицията осъдиха казаното от премиера в деня, в който бе маркирана една година от първия локдаун. Анджела Ийгъл от Лейбъристката партия разяснява, че „ положителните каузи, а не алчността ще изведат страната от рецесията “. Някои от участвалите във видеосрещата депутати се пробваха да защитят Джонсън с разяснение за подтекста на думите, като показаха, че като цяло той е желал да каже, че огромните фармацевтични компании са съумели безвредно да основат ваксини рекордно бързо и че това няма отношение към настоящия спор с Европейски Съюз. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР