снимка БулфотоНов завод за лекарства откри днес Владимир Путин. Идеята

...
снимка БулфотоНов завод за лекарства откри днес Владимир Путин. Идеята
Коментари Харесай

Путин откри завод за лекарства в Сибир

снимка Булфото

Нов цех за медикаменти откри през днешния ден Владимир Путин. Идеята е в него да се създават медикаменти  против Ковид19, в миг, когато страната записва рекорден брой нови заразявания и смъртни случаи, предаде Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

При откриването Путин направи изказване по видеовръзка, като сподели, че заводът ще създава медикаменти против COVID-19, както и лекарства за туберкулоза, диабет, хепатит и други болести. " Хората имат потребност от тези медикаменти. Те се нуждаят от тях безусловно всеки ден ", съобщи той.

Русия записва рекордните 25 487 нови заразявания с ковид и 524 смъртни случая за последното денонощие - най-високото равнище от началото на пандемията.

Контролният орган по опазването на здравето Росздравнадзор съобщи, че в някои региони на Русия свършват болничните кревати за пациенти с COVID-19. Властите в Москва, където бяха регистрирани 6075 нови заразявания, удължиха до 15 януари целесъобразната самоизолация за хора над 65-годишна възраст и такива, които са във високорискови групи.

Компаниите, на които беше подредено най-малко 30 % от личния състав им да работи отдалечено, би трябвало да продължат този режим доникъде на януари, сподели кметът на съветската столица Сергей Собянин. По думите му здравната система на града е подложена на напън, само че към момента е в положение да се оправи с напора на пациенти с COVID-19.

" Специалистите считат, че при тези условия няма потребност от въвеждане на спомагателни ограничавания, само че премахването на ограниченията, които към този момент са в действие, би било преждевременно и неразумно решение ", съобщи той.

От началото на пандемията Русия е отчела 2 187 990 заразявания с ковид и е на четвърто място в света по този индикатор след Съединени американски щати, Индия и Бразилия, а записаните смъртни случаи са 38 062.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР