Снимка БулфотоНашето общество ще преуспява, когато обединим усилия в името

...
Снимка БулфотоНашето общество ще преуспява, когато обединим усилия в името
Коментари Харесай

Президентът: Да обединим усилия в името на народа

Снимка Булфото

Нашето общество ще преуспява, когато обединим старания в името на достолепието и благоденствието на българския народ. Това съобщи президентът Румен Радев в обичайното си новогодишно послание, съобщи " Стандарт " .

" Когато на респект са образованието, науката и културата, а геният, трудолюбието и честността са водеща социална полезност. Когато осъзнаем своята мощ и отговорност, имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят транспарантно и дейно в полза на обществото ", уточни президентът.

" Изтичащата 2019 година още веднъж ни напомни, че демокрацията и благоденствието изискват нашето непрекъснато изпитание. Че, когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават, решенията за бъдещето ни се вземат на мрачно, парите ни се харчат безконтролно, непрестанно се регистрират триумфи, до момента в който нищетата се множи, а качеството на живот пада фрапантно ", сподели Румен Радев.

По думите му достъпът до вода и въздух се трансформира във въпрос на оцеляване, а неналичието на отмъщение и правдивост разколебава вярата ни в утрешния ден.

Но дано не забравяме, че сме народ със славна история, който и в най-тежки тествания е намирал пътя към свободата и напредъка, като се е обединявал против грабителството, неправдата и безчестието, означи президентът. Вярвам, че имаме силите и куража да се оправим с провокациите и през днешния ден, добави той.

Румен Радев съобщи, че народ, който е бил измежду водещите в културното развиване на Европа и образец за създаване на просветена държавност не може през днешния ден да се задоволява с плахи упоритости и последни места в европейските ранглисти.

Новогодишните празници още веднъж ни събират, сгряват ни с топлината на дома и на околните хора, изпълват ни с вяра за здраве и благополучие. Както в новогодишната баница има шанс за всеки от фамилията, по този начин и в обществото ни би трябвало да има място и грижа за всички, за възрастните и самотните, за хилядите българи, които през днешния ден се борят с недоимъка и най-много - за децата на България, сподели още президентът.

Той означи, че невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка и точно те ще свържат и през днешния ден българите, обединени от любовта към родината и вярата за по-добро бъдеще.

Нека, вдигайки чашите, благодарим на всички близки и другари за поддръжката, за доверието и обичта, да благодарим и на тези, които в празничната нощ са на работното място и на своя пост, да пожелаем противоречива година и на нашите сънародници, пръснати по всички краища на света, уточни Румен Радев.

Нека посрещнем новата 2020 година с религия в положителното, в себе си и в бъдещето, дано напредваме непоколебимо към онази България, в която децата ни ще желаят да остават и с която ще се гордеят, съобщи президентът и пожела Новата година да донесе здраве и благополучие във всеки български дом.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати &c
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР