Снимка: БулфотоМинистърът на здравеопазването Асена Сербезова поздрави по повод Световния

...
Снимка: БулфотоМинистърът на здравеопазването Асена Сербезова поздрави по повод Световния
Коментари Харесай

Сербезова към лекарите: Загърбихте семействата си, за да пазите здравето на нацията

Снимка: Булфото

Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова поздрави във връзка Световния ден на здравето, който означаваме през днешния ден, всички медицински експерти и работещи в областта на опазването на здравето у нас.

" През последните 2 години обаче честването му мина под знака на COVID-19 – световното предизвикателство, което неизбежно засегна и нашата страна. Празничното въодушевление отстъпи пред тежестта на тестването, пред което бяха сложени всички сфери на социално-икономическия ни живот и най-много здравната. Независимо от професионалната си област, никой от нас не беше квалифициран за това, пред което ни изправи тази нова и непозната действителност. Въпреки това на фона на множеството незнайни, погледът на целия свят беше вторачен точно в медицинските експерти. И тъкмо в тази комплицирана обстановка вие – българските лекари, зъболекари, фармацевти, експерти по здравни грижи и всички, работещи в региона на опазването на здравето, оправдахте упованията и още веднъж доказахте, че здравето на нацията ни е вашият най-висш приоритет ", написа Сербезова.

Тя сподели още, че с помощта на професионализма, волята и всеотдайността ви през днешния ден посрещаме 7 април с вярата, че най-трудните моменти са останали зад тила ни.

" Имаме опита, знанията и опциите, които първоначално ни липсваха. Сигурна съм, че каквото и да ни чака отсега нататък, към този момент сме по-подготвени и по-силни. Дължим го на вашия всекидневен труд през миналите две години и на неизчерпаемата мощ на духа, която сте проявявали постоянно, макар несъвършенствата на здравната система. Да ги изгладим е наша обща цел ", добави здравният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР