Снимка БулфотоМинеков вече няма да е министър. Служебният министър на

...
Снимка БулфотоМинеков вече няма да е министър. Служебният министър на
Коментари Харесай

Минеков отказа предложението на Има такъв народ за министър на културата

Снимка Булфото

Минеков към този момент няма да е министър. Служебният министър на културата Велислав Минеков е получил покана от " ИТН " за присъединяване в бъдещия кабинет, която към този момент е отказал. Това заяви той в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТВ1.

" Имаше (покана - бел. ред.), само че не беше направена по най-хубавия метод. Освен това някак си тази покана беше в неизвестността, кои ще бъдат, кой ще е министър председател и към този момент съм отказал. Засега, тъй като поканата не беше с детайлности във връзка с какво, по какъв начин да се направи, какъв ще бъде кабинетът, какви ще бъдат неговите задания, условия към министерството ", съобщи Минеков.

На въпрос на водещия има ли опция да премисли решението си, Минеков отвърна " Ако кажа не - ще успокоя цялостен набор нарушители, в случай че кажа да - ще кажат аа, този мечтае да бъде министър ".

Той добави, че не е поставял условия на " ИТН ", защото въобще не се е стигнало до подобен диалог. " Да ви кажа почтено доста се уморих. Аз изморих и министерството, и чиновниците, и всички, те са в тежко напрежение. Ще се наложи да им давам отпуски, тъй като изгарят бушони ", сподели Минеков с усмивка. Той прави редица инспекции откогато пое министерството.

Информацията е измежду дребното публични за проектоучастниците в ревизирания кабинет на " ИТН ", откакто Слави Трифонов отдръпна първото си предложение, направено на 12 юли - денят след предварителните парламентарни избори. Наред с оферти тогава министър председател Николай Василев и други фрагменти от държавните управления на Национална движение „Симеон Втори", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, противоречиво се оказа и предлагането за министър на културата на Саня Армутлиева. Срещу нейната кандидатура даже потегли петиция в обществените мрежи.

Политически и цивилен деятел, критик на ГЕРБ, Бойко Борисов и Вежди Рашидов, някогашен член на партията на Меглена Кунева - това са част от биографичните данни за скулптора Велислав Минеков, наследник на скулптора Величко Минеков. Проф. Минеков бе част от " Отровното трио " (заедно с пиара Арман Бабикян и юриста Николай Хаджигенов) - групата, станала лице и уредник на митингите с искане оставката на кабинета на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Минеков бе всяка вечер на площада и постоянно прави изявления от самобитната естрада. Няколко месеца по-късно той спря да се появява обществено с Бабикян и Хаджигенов, като това се случи, откакто групата влезе в договаряния с " Изправи се.бг " на Мая Манолова за общо явяване на изборите. През февруари тази година в предаването на Сашо Диков Минеков разкри, че повода за отдръпването му е, че той не желае да е политически зает, тъй като желае да остане жител.

Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на стопанската система Кирил Петков би приел да остане на поста в идващ кабинет, съобщи през днешния ден за следващ път той, представен от Българска телеграфна агенция. Петков добави, че финансовото и икономическото министерство би трябвало да са в комплект. " Според мен ние имаме подготвен екип, който би влезнал, в случай че му се даде тази опция, само че това е единствено хипотетично, никой не е приказвал с нас ", посочи служебният министър. Той добави, че не са му били предлагани други постове, нито да бъде част от идващия кабинет.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР