снимка БулфотоМиграционният натиск върху границите ни постоянно се увеличава. За

...
снимка БулфотоМиграционният натиск върху границите ни постоянно се увеличава. За
Коментари Харесай

Мминистър Рашков алармира: Миграционният натиск се увеличава постоянно

снимка Булфото

Миграционният напън върху границите ни непрекъснато се усилва. За това сигнализира през днешния ден пред депутатите министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

 

Изслушването е по гледище на ГЕРБ-СДС. Преди дни от ГЕРБ обявиха, че мигрантският напън на границата се е нараснал над 12 пъти за последния месец, написа " Стандарт ".

" Въпросът с мигрантите е доста значим - освен за нашата страна, само че той е и международен проблем. Ние също обръщаме доста съществено внимание на казуса, убеждавам ви ", акцентира Рашков.

И изясни, че от 70 дни в министерството се поставят всички старания, тъй като в действителност има повишен миграционен напън, само че подобен напън е имало и преди служебното държавно управление.

" Министерство на вътрешните работи е способният държавен орган, който реализира надзор на държавната граница и все още министерство продължава да поддържа подготвеност за своевременна реакция, в случай че този натискт от мигранти нарастне извънредно ", сподели той и изясни, че подобен напън има даже и в Литва.

" Натискът е в 30 пъти повече отколко предходния интервал. Натиск има и в Гърция. Миграционната конюнктура изисква непрестанно наблюдаване и ние се стараем. Маршрутът през Югоизточна Европа продължава да е претрупан и да се употребява за незаконно прекосяване през страните, кат оглавната цел е постигане до страните от Западна Европа ", изясни той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР