Снимка: БулфотоЛетище София остава отворено само за пътуващи, съобщиха от

...
Снимка: БулфотоЛетище София остава отворено само за пътуващи, съобщиха от
Коментари Харесай

Летище София остава отворено само за пътуващи

Снимка: Булфото

Летище София остава отворено единствено за пътуващи, оповестиха от оператора на аеропорта.

Във връзка с  оповестеното изключително състояние  в страната заради COVID-19, в двата  терминала на летището ще бъдат допускани само пътуващи . На входовете ще  бъде измервана телесната температура . Мерките са за да се  обезпечи най-висока степен на сигурност на пасажерите, написа news.bg.

В осъществяване на заповед на министъра на  опазването на здравето се затварят всички търговски обекти на територията на летището , като се изключи магазините за хранителни артикули и аптеките.

В тази връзка  четири пъти дневно се прави разчистване и стерилизация на терминалните здания . Дезинфекцира се междутерминалният шатъл и всички уреди в пътническите терминали, с които пътуващите са в пряк допир, като кошници за багаж, парапети, асансьори, полетни изходи и други Санитарно-хигиенните пространства се почистват главно и се обработват с дезинфекциращи препарати на всеки час.

 Граничен контролно-пропусквателен пункт

Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Връшка чука " са отворени за пасажери и товари

В Сърбия работят летищата " Никола Тесла " в Белград и " Константин Велики " в Ниш

На Терминал 1 и Терминал 2 има сложени термокамери от Министерството на здравеопазването. На забележими места има  двуезични осведомителни табели за предварителна защита от болестта , а на мониторите на двата терминала през 15 мин. се излъчват осведомителни рекомендации.

За въпроси, свързани със степента на риск от COVID-19 в обособените страни, пасажерите могат да се  осведомят от уеб страницата на Министерство на външните работи.

Летище София предлага за всички въпроси, свързани с анулирани полети, пасажерите  да се свързват със съответната самолетна компания.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР