Снимка БулфотоКорнелия Нинова да каже как се крадат 10 милиарда

...
Снимка БулфотоКорнелия Нинова да каже как се крадат 10 милиарда
Коментари Харесай

Борисов: Нинова да каже как се крадат 10 млрд. лева

Снимка Булфото

Корнелия Нинова да каже по какъв начин се крадат 10 милиарда лв. годишно, откакто ни упреква в това. С този апел излезе министър председателят Бойко Борисов час след съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Радев, отдадено на ограничения за битка с корупцията, заяви standartnews.com .

Борисов бе гневен, поради интерпретациите на диалозите по време на съвещанието, направени от Нинова и Радев.
Още с влизането си Нинова зададе тона на диалога, заявявайки, че нашето ръководство краде по 10 милиарда годишно, съобщи Борисов. И разгласи: 5,1 милиарда лв. са всички капиталови  разноски на страната, в това число всички национални и градски инфраструктурни планове. Как тогава ще се откраднат 10 милиарда. Това е елементарна аритметика, а не комплицирана алгебра или още по-сложна тригонометрия, разяснява министър председателят. И стартира да задава въпроси: Ако такава кражба се е случила, по какъв начин тогава събрахме пари, с цел да стопим външния дълг от 28 на 18%, да платим над 2 милиарда за реакторите в " Белене ", още толкоз за американските централи, по какъв начин осигурихме средства за двоен растеж на учителските заплати и над 60% нарастване на всички останали заплати, от къде имаме над 105 милиона за коледни и великденски добавки за пенсионерите?

Борисов напомни, че брутният вътрешен артикул по време на социалистите в никакъв случай не е бил като настоящия, както и че държавните управления с мандат на Българска социалистическа партия в никакъв случай не са имали толкоз положителни бюджети и постоянно са приключвали годините на недостиг.

Нямаше да разясня, както постоянно, само че такива преразкази на казаното по време на съвета чух, че взех решение и ние да дадем своя преразказ, сподели Борисов. Той назова оферти от президента Румен Радев документ за обща позиция на съвета " избирателен подарък " за Корнелия Нинова. Нямам подозрение, че е писан от шефа на канцеларията на Радев - Иво Христов, гледах ги по какъв начин се споглеждат непрестанно с Корнелия Нинова, разяснява още министър председателят. И заключи: Накрая разбрах къде е заровено кучето - желаят нов антикорупционен закон, с който шефът на КПКОНПИ да се избира не от Народното събрание, а от президента, заключи Борисов. Той няколко пъти акцентира, че на съвета при Радев е упорствал да се приказва за вредите от бандитската приватизация и опциите да се търси отговорност за кражбите. Това желали още Волен Сидеров и Веселин Марешки. Но това беше отхвърлено от президента, сподели Борисов. И попита: " Защо, говорейки за прехода всички визират единствено последните 10 години, а не помнят първите 20, в които бяха бандитската приватизация и работническо-мениджърските сдружения. Те унищожиха стопанската система. "

Радев постоянно върви на многодневни командировки в чужбина и постоянно кани министри - те му провеждат бизнес форумите и срещите с бизнесмени, сподели Бойко Борисов. И добави: Като ги назовава корумпирани, за какво ги води със себе си?

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0... (преди 3 минути) Рейтинг: 2282 | Одобрение: 1212 не са 10 - повече са. Напиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР