снимка БулфотоКолекторските фирми няма да могат да се свързват с

...
снимка БулфотоКолекторските фирми няма да могат да се свързват с
Коментари Харесай

Освобождават ни от колекторски тормоз в работата

снимка Булфото

Колекторските компании няма да могат да се свързват с потребителите на работното им място по метод, по който проблемите на длъжника да станат известни на трети лица. Така достъпът им до нашия офис ще бъде пресечен, плануват промени в Закона за отбрана на потребителите, представени от.

Цяла нова глава урежда методите на връзка сред двете страни, която би трябвало да се реализира добросъвестно. Контактите с длъжниците към този момент ще стават в несъмнено време, а срещите – на съответно място. В работните дни колекторската компания ще може да звъни единствено в интервала от 8 сутринта до 8 вечерта. При почивен ден връзката ще става на шпации - от 10 до 2 часа на обяд и от 4 до 6 часа по здрач.

Колекторите ще може да ни звънят през най-малко 2 дни, като ще може да ни изпращат имейли, пощенски колета и други Ако това или друго от разпоредбите за връзка бъдат нарушени, то колекторът може да бъде осъден с санкция сред 1000 и 10 000 лева Срещите с длъжниците ще могат да се правят единствено в офисите на кредитора.

От сектора се оповестиха срещу измененията, тъй като визитите на място имат по-голям триумф. Според Асоциацията на колекторските организации в България (АКАБ) по този начин потребителят е по-информиран, на място схваща за трансферираното обвързване и за правата си. Освен това, по този начин е допустимо неговото обвързване да бъде понижено, написа „ Монитор “.

„ В не дребна част от случаите визитите довеждат до реализиране на съглашение за погасяване на задължението, което преобладаващо е обвързано и с отстъпки от размера на вземанията и други привилегии, уговорени в интерес на потребителя ", пишат от АКАБ.

Друг противоречив миг е, че вземанията против консуматор ще станат непрехвърляеми, в случай че няма обособена уговорка в контракта, в която е записано неговото позволение. Ако има прекачване, то предходният заемодател ще би трябвало да уведоми клиента си.

В уведомлението би трябвало да има информация за новия заемодател за падежа и основанието за промяна и други От финансовото министерство и от Българска народна банка обаче показват, че тези текстове би трябвало да се уточняват и да се вкара определение за „ потребителски контракт “.

„ При потреблението на понятието може да се направи извод, че препоръчаният законопроект се отнася до всички случаи на прекачване на вземания против консуматори, а освен до вземания по контракти за потребителски заеми “, пишат от Българска народна банка, като допълват, че би трябвало да се посочи дали става въпрос за обслужвани, или не за необслужвани вземания.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР