снимка БулфотоКакви са очакванияа от дистанционното обучение. Отговорите са на

...
снимка БулфотоКакви са очакванияа от дистанционното обучение. Отговорите са на
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Трудно е да ограмотяват децата в първи клас ефективно от разстояние

снимка Булфото

Какви са очакванияа от отдалеченото образование. Отговорите са на министъра на образованието:

В момента главният ни проблем е коронавирусът, просветителните дефицити можем да ги компенсираме, само че не можем да компенсираме живота на хората. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " министърът на образованието Красимир Вълчев.

" Училищата малко или доста са рискова среда. Те са среда на многочислено и многочасово взаимоотношение на голям брой хора. Сега най-важното е да съхраним здравето и живота на нашите съграждани, и включително и на учителите, най-важното е да понижим натиска върху здравната система ", безапелационен бе Вълчев.

Министърът на образованието сподели, че системата е била подготвена за превключване в електронна среда, само че въпреки всичко отдалеченото образование не компенсира на 100% присъственото образование.

Министърът на обучение уточни минусите на отдалеченото образование - неефективността на педагогическото взаимоотношение, натрупването на психическо напрежение върху децата, обездвижване, десоциализация, и минуси в чисто обучителната част.

" Колкото са по-големи учениците, колкото са по-ангажирани с ученето, толкоз са по-малки загубите и противоположното. При оо-малките възпитаници, по-малките деца е неефективно да стоят доста време пред екрана, мъчно е да ограмотяват децата в първи клас дейно от разстояние ", сподели Вълчев.

Той означи, че образованието от у дома изисква присъединяване на родителите, когато става дума за дребни деца, само че това не всеки път е допустимо. Посочи, че и за учителя е мъчно да реализира дейно педагогическо взаимоотношение.

Министърът на образованието уточни, че отдалеченото образование също има своите преимущества и учителите са се научили да ги употребяват. Голяма част от учителите са почнали да употребяват доста по-иновативни способи, тъй като обстановката го е наложила.

" Ако гледаме единствено от позиция на правото ни на здраве, решението е едно - затваряме всичко, за жалост живеем в обвързвано общество, в което имаме доста цели, не желаеме да убием стопанската система, не желаеме да обречем децата на просветителни недостици. Аз като министър на образованието съм задължен да бъда гласа на образованието, на правото на обучение, да сподели, че най-ефективно е присъственото образование, само че доколкото е рационално. В момента главният ни проблем е коронавирусът, просветителните дефицити можем да ги компенсираме, само че не можем да компенсираме живота на хората ", сподели Вълчев.

Министърът акцентира, че учебните заведения събират доста хора на едно място, свързват дребни мрежи в огромна мрежа, само че това се случва и в огромните предприятия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР