Снимка: БулфотоЖурналистката Люба Кулезич направи коментар на актуалните политически теми

...
Снимка: БулфотоЖурналистката Люба Кулезич направи коментар на актуалните политически теми
Коментари Харесай

Люба Кулезич: Човекът, който Слави определи за премиер, винаги е играел благовидния диспечер на интереси

Снимка: Булфото

Журналистката Люба Кулезич направи коментар на настоящите политически тематики в предаването " Денят с Веселин Дремджиев ".

" Агонията и сбогуването ще са дълги. Не знам дали това е провал. Слави Трифонов и преди е казвал хубави думи за Сакскобургготски и ръководството му, че медиите тогава са били доста по-свободни, цивилизовани, застана зад кандидатурата на Меглена Кунева за президент, без значение от всички нейни по-късни превъплъщения. Струва ми се, че под формата на благовидността и положителното образование има още веднъж ползи, които още веднъж са непрозрачни. Става дума за експониране на ярко на самата дълбока страна ", сподели тя.

Повод за думите й е бурната обществено-политическа конюнктура у нас, която се усложни още повече като че ли след изборите на 11-ти юли. Причината - противоречивият проектокабинет, препоръчан от Слави Трифонов и " ИТН ", които станаха първа политическа мощ. За министър председател бе посочен Николай Василев, а номинацията провокира бурни публични реакции поради политическото съществуване на Василен. 

" Изведнъж се оказва, че предлагаш последният човек, който може да се сметне за модернизатор от хората, които познават българския политически живот. Той постоянно е играел благовидния диспечер на ползи. Беше казано, че върху му се изляла мръсотия. Просто бяха припомнени някои обстоятелства от битието му на министър. Ако личната му биография наподобява на мръсотия, това не е проблем на хората, които разясняват ", изясни Кулезич.

Насред бурния информативен поток се разбра още, че Николай Василев ръководи фондове на Атанас Тилев, прочут като сътрудник " Румянцев ". Досието му е изцяло унищожено от Бриго Аспарухов в качеството му на началник на Националната разследваща работа през 1997 година Впоследствие има разследване против Аспарухов, което завършва, откакто става народен представител и получава имунитет. По-късно излиза наяве, че Атанас Тилев е шеф на Симеон Сакскобургготски, когато основава компания “Тампела ” във Финландия. Атанас Тилев е значим сътрудник на Държавна сигурност и Комитет за Държавна сигурност (на СССР), наименуван от Die Welt “микрофонът на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ”. Става брачен партньор на дъщерята на премиера на Финландия. Зад Николай Василев се появява точно Тилев и то в миг, в който със свои фондове сега е вложител на “Еврохолд ”, които сега купуват ЧЕЗ. 

" На конференцията нито един не попита за какво тъкмо с него, без значение дали става дума за една или няколко покупко-продажби. Не се създава поредно информиране на хората за фигурите, които са дърпали и не престават да дърпат конците на по този начин наречения хибриден режим ", разяснява Люба Кулезич.

" Залогът една година по-късно сме всички ние. Ако не се предприеме цялостна стратегия за демутризация на обществото, няма да стане ", добави тя.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР