снимка: БулфотоИзлезе поредна класация, според която сме на дъното. Този

...
снимка: БулфотоИзлезе поредна класация, според която сме на дъното. Този
Коментари Харесай

Евростат ни постави на дъното на европейска класация: В България живеят средно 75 години, а в останалите страни - 81

снимка: Булфото

Излезе поредна ранглиста, съгласно която сме на дъното. Този път става въпрос за междинна дълготрайност на живот в европейските страни. Ето какво са данните на Евростат:

Продължителността на живота в България е приблизително 75 години, до момента в който за останалите страни е 81 години, сочат данните на Евростат.

Най-близо до нас са румънците, при тях междинната дълготрайност на живота е 79,2 години. Под 80 години живеят единствено още в две страни от Европейски Съюз - Унгария (79,6 г.) и Латвия (79,7 г.).

Страните от Европейски Съюз с най-голяма дълготрайност на живота са Испания (83,5 години), Италия (83,4 години), Франция и Кипър (и двете по 82,9 години). На идващите места са Швеция (82,6 г.), Малта (82,5 г.) и Люксембург (82,3 г.). Сред всички европейци най-дълго живеят швейцарците - 83,8 година, следвани от Лихтенщайн (83,1 г.), Исландия (82,9 г.) и Норвегия (82,8 г.).

 

 

Според специалистите продължителността на живота е обвързвана с финансовото положение, положителната храна и качеството на опазването на здравето. Може би най-важният фактор за дълголетниците си остава дали водят спокоен метод на живот. Затова и класацията не е изненадваща - това са страни с висок витален стандарт - хората имат високи приходи и успокоение в работата си, разчитат и на положително опазване на здравето, предава " Труд ".

Ако се прегледа по райони, в България има най-ниска дълготрайност на живота в Северозападния регион - 73,6 години. А най-добре са в Югозападния регион, в който влиза и София, със 75,9 години.

Продължителността на живота на дамите в Европейски Съюз е приблизително 83,7 година, а на мъжете е 78,2 година, демонстрират данните на Евростат. В България дамите живеят приблизително по 78,6 година, а мъжете единствено 71,5 година В страните от Европа най-висока е продължителността на живота на дамите в Испания (86,3 години), Франция (85,9 г.), Швейцария (85,7 г.), Италия (85,6 г.) и Лихтенщайн (85,5 г.). Мъжете живеят най-дълго в Швейцария (83,8 г.), Испания (83,5 г.), Италия (83,4 г.) и Лихтенщайн (83,1 г.).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР