Снимка: БулфотоИма риск за увеличение на цената на природния газ

...
Снимка: БулфотоИма риск за увеличение на цената на природния газ
Коментари Харесай

КЕВР: Ще има поскъпване на природния газ от 1 октомври

Снимка: Булфото

Има риск за нарастване на цената на природния газ от 1 октомври. Всичко зависи от придвижването на цената на суровия нефт на международните пазари.

Това съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов. " На 10 септември чакаме да получим окончателното заявление за цени от страна на " Булгаргаз ". Към момента от  " Булгаргаз " предвиждат нарастване на цените на природния газ с към 15%. Ние ще се съобразим с направеното заявление, само че то ще бъде подробно оценено и тествано от страна на специалистите ни. До края на септември Комисията ще се произнесе каква ще бъде цената на природния газ за последното тримесечие. Ще има покачване на цената на природния газ, само че не мога да разясня тъкмо с какъв брой. Възможностите на КЕВР са мощно лимитирани. Преди всичко би трябвало да проверим метода, методиката на изчисленията и да преценим дали препоръчаната цена е в сходство с контракта, който има сред " Газпром-Експорт " и " Булгаргаз ", за доставка на природния газ. За страдание придвижването на цените на суровия нефт и на курса на $ са в неподходяща посока ", разкри ръководителят на КЕВР.

" Ако се наложи нарастване на цената на парното, то това ще стане при започване на отоплителния сезон. КЕВР има доста повече принадлежности за влияние върху цената на тока, само че не и върху цената на природния газ, която от своя страна оказва въздействие върху цената на топлинната сила. Ако има доста нарастване на цената на природния газ, това автоматизирано ще повлияе и на цената топлинната сила. Не мога да предвиждам тъкмо в какви граници ще бъде нарастването на цените на парното ", сподели още Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР