снимка БулфотоФинансовият министър Асен Василев днес загуби търпение и предложи

...
снимка БулфотоФинансовият министър Асен Василев днес загуби търпение и предложи
Коментари Харесай

Асен Василев загуби търпение и предложи: Депутатите да вземат по един калкулатор и да започнат да смятат

снимка Булфото

Финансовият министър Асен Василев през днешния ден загуби самообладание и предложи на депутатите да извадят по един калкулатор и да посмятат.

" Надявам се това да не го настояват от финансовия екип на Има Такъв Народ ", разяснява той в коридорите на Народното събрание в отговор на въпрос по какъв начин би коментирал твърденията на кандидат-финансовия министър на Има Такъв Народ Пламен Данаилов по отношение на актуализацията на държавния бюджет.

По думите на Василев, пари има, само че с цел да се похарчат парите, би трябвало да стане по отношение на закона за бюджета. В закона има ограничаване какъв брой пари защо могат да се харчат – има благоприятни условия за преструктуриране с решение на Министерски съвет. Вече над 1 милиарда от тези благоприятни условия за преструктуриране са изядени и има относително малко останали благоприятни условия за преструктуриране, изясни Василев. Затова Министерство на финансите желае глоба на Народното събрание за парите, които ги има по какъв начин да бъдат изхарчени и да стигнат до всички български жители и компании.

Асен Василев прикани депутатите да отворят Закона за бюджета и да посмятат с един калкулатор, с цел да видя по какъв начин можем да покрием още 1 милиарда 400 000 млн. лева до края на годината. Как тъкмо да ги намерим през преструктуриране на настоящите разноски, запита Василев.

Той уточни, че има запаси в бюджета, които да стигнат за септември и октомври месец, само че не за всички ограничения. Ако ми гарантирате, че ноември месец ще има парламент, който през първата си седмица ще има бюджетна комисия да одобри актуализация, дано да минем подобен проект. Тук виждаме, че имаме парламент, който 4 седмици не може да направи бюджетна комисия и да стартира да си прави работата, безапелационен беше Василев.

Василев посочи, че в случай че няма актуализация на бюджета, парите, които ги има, няма по какъв начин да стигнат до хората, компаниите и опазването на здравето, а ще би трябвало да се търсят останалите малко запаси по какъв начин да се пренасочват.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР