снимка: БулфотоЕмигрантите са изпратили с $1 милиард по-малко средства в

...
снимка: БулфотоЕмигрантите са изпратили с $1 милиард по-малко средства в
Коментари Харесай

Πpeз 2020-a пapитe, изпpaщaни oт бългapитe зaд гpaницa y нac ca ce cвили дo нaй-ниcĸoтo cи paвнищe oт дeceтилeтиe нacaм


фотография: Булфото

Емигрантите са изпратили с $1 милиард по-малко средства в България през 2020-а

 За миналата година потокът от средства, влезнал в страната, възлиза на 1,335 милиарда $. За съпоставяне през 2019 година този индикатор е на стойност от 2,342 милиарда лв..

Това значи, че за миналите 12 месеца емигрантите са изпратили в България с близо 1 милиард $ по-малко средства или това бележи спад от съвсем 43%. Делът на тези средства възлиза на 3,5% от размера на брутния вътрешен артикул (БВП) за 2020 година, демонстрират предварителни данни на Световната банка.

През предходните 3 години изпращаните от емигранти средства надхвърляха 2 милиарда $, а за последно те бяха на ниво толкоз малко през 2010 година - 1,333 милиарда $.

Според данните единствено за второто тримесечие на предходната година, когато беше усетен най-силният резултат от пандемията върху стопанската система, спадът на преводите към България наближава 80 на 100 на годишна база, предава .

За интервала сред април и декември предходната година страната ни е преди всичко измежду общо 37 страни, които традиционно са огромни рецепиенти на такива средства, по спад на емигрантските преводи. Веднага след нея се подреждат Боливия и Нигерия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР