снимка БулфотоДържавен фонд Земеделие“ одобри всички подадени заявления за кредити

...
снимка БулфотоДържавен фонд Земеделие“ одобри всички подадени заявления за кредити
Коментари Харесай

Отпускат кредити на пчеларите

снимка Булфото

Държавен фонд „ Земеделие “ утвърди всички подадени заявки за заеми от претендентите с утвърдени планове по Националната стратегия по пчеларство (НПП). Финансиране получават 125 бенефициенти, които ще осъществят плановете си посредством заем.

Отпуснатите средства са в размер на 523 000 лв., съобщи вести.бг.

Възможността за кредитиране разрешава на пчеларите да получат авансово финансов запас за осъществяване на утвърдените им планове по ограничения А, Б, В и Д от Програмата – за закупуване на нови кошери, отводки, пчелни майки, ветеринарно-медицински препарати, както и за закупуване на пчеларско съоръжение и прикачен инвентар за преносимо пчеларство.

Схемата способства за доста нарастване в усвояването на средствата по Национална стратегия по пчеларство (НПП) за интервала 2020-2022 година Максималният размер на отпусканите средства е до 95% от размера на полагащата се безплатна финансова помощ. За първи път през актуалната година отпадна еднократната такса за обработка и ръководство, която беше 0,5 % от размера на заема. Погасяването на заема се реализира посредством прихващане на полагащата се дотация по Програмата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР