Снимка: БулфотоБивш служебен премиер даде оценка на настоящото Народно събрание.Ако

...
Снимка: БулфотоБивш служебен премиер даде оценка на настоящото Народно събрание.Ако
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Този парламент е с една идея по-интелигентен от предишния

Снимка: Булфото

Бивш длъжностен министър председател даде оценка на актуалното Народно заседание.

Ако съпоставяме с предходния парламент, който имаше напълно къс живот, този, който ще има сходен живот, сякаш е с една концепция малко по-интелигентен, сподели за БНР проф. Огнян Герджиков, правист и политик, ръководител на 39-ото Народно заседание (2001 - 2005). Професор в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". От 27 януари 2017 година до 4 май 2017 година е длъжностен министър-председател на България, написа Novini.bg.

Той разяснява, че в сложната конюнктура ръководителят на Народното събрание Има Митева се оправя относително добре: " Действително тя няма задоволително насъбран опит,  въпреки че виждаме, че в този момент в по-голяма степен овладява залата спрямо предходния парламент, където тя в известна степен беше безпомощна. Това е напълно естествено и обикновено. Но тя е човек, който е доста добре квалифициран юридически, тъкмо в тази материя, в която е належащо човек да е наясно за един ръководител на Народното събрание. Тя натрупа известна рутина и това ѝ оказва помощ. Бих споделил, че се оправя прекомерно добре ".

Проф. Огнян Герджиков прогнозира, че резултатите на идните предварителни парламентарни избори няма да са доста по-различни от тези на последния избор, " с изключение на, в случай че не се появи тази политическа мощ, за която се приказва настойчиво, която може да събере доста от протестния избор ", имайки поради възможния политически план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев: " Това са хора, които имат доста голям капацитет. Аз персонално доста ги одобрявам. Те няма да имат време да основат нова партия, тъй като времето ще е много малко, само че биха могли да се пришият към съществуваща партия - нещо, което стана преди 20 години ".

На въпроса - в случай че не се появи нова политическа групировка, какви ще са резултатите, той отговори: " Тогава най-ме е боязън, че ще се повтори съвсем същото, което е в сегашния парламент. Може би " ИТН " ще слезе малко, защото те не можеха да изиграят добре картите си. Това ще смъкне от доверието на гласоподавателите към тях. Така си мисля. БСП може да качи малко ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР