Снимка: БулфотоБългария може да задълбочи стратегическото си партньорство с Русия

...
Снимка: БулфотоБългария може да задълбочи стратегическото си партньорство с Русия
Коментари Харесай

Радев: Искаме общи енергийни проекти с Русия, но само ако са изгодни за България

Снимка: Булфото

България може да задълбочи стратегическото си партньорство с Русия в региона на енергетиката, само че за тази цел би трябвало да се изпълнят съответни условия, измежду които е и плановете да са преференциални за нашата страна. Това акцентира президентът Румен Радев при започване на срещата си с съветския министър председател Дмитрий Медведев на „ Дондуков ” 2, оповестява " Актуално ".

Въпреки разликите по двустранни и интернационалните въпроси, сред народите на България и Русия съществуват дълбоки исторически, духовни и културни връзки, устояли на тестването на времето и неподвластни на политическата обстановка, съобщи Радев.

Вчера с благодарност отбелязахме 141 години от края на Руско-турската война и Освобождението на България. През юли ще отбележим 140 години от установяването на дипломатически връзки.На 24 май дружно почитаме основаната от българските първоучители писменост, на която пишем, четем и взаимно се обогатяваме, означи президентът.

Радев добави, че българо-руският разговор способства за възобновяване на доверието сред Европейски Съюз и Русия, от което всички ние имаме интерес.В енергетиката има огромен капацитет за задълбочаване на връзките ни при съблюдаване на значими правила като целенасоченост, конкурентност, бистрота, сигурност на доставките.

Особено значима за нас е преференциалната цена. България дава положителни условия за вложения и сме отворени в редица области, акцентира Румен Радев.

Той сподели още, че има вяра, че българската стопанска система може да предложи доста повече на съветския консуматор. " Що се отнася до обучение, просвета, просвета, имаме дълги обичаи и големи вероятности за развиване ", акцентира още президентът Радев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР