Снимка Булфото14-годишният Илия А, който е настанен в Центъра за

...
Снимка Булфото14-годишният Илия А, който е настанен в Центъра за
Коментари Харесай

Десет дена полицията търси под дърво и камък 14-годишно момче, а то...

Снимка Булфото

14-годишният Илия А, който е настанен в Центъра за настаняване от фамилен вид в Добрич и беше в неопределеност от повече от 10 дни, е открит от органите на реда, оповестиха Областната дирекция на МВР- Добрич. Момчето е намерено в неделя вечерта в Добрич. Как и къде – от полицията не дават отговор, написа Блиц.

„ Срещу него няма осъществено закононарушение. Признало си е, че е водило бездомнически живот. Спяло под тераси, в нещо като палатка. Илия знаел, че е издирван, само че самият той не желал да бъде открит ” – споделя представителят на полицията Стоян Стоянов. Момчето е върнато в Центъра. Очаква се да посети Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи с педагог, с цел да даде показания Възпитателят към центъра Деян Костадинов през днешния ден по обяд не пожела са каже,дали сега Илия е в дома или не.

Заради множеството бягства от вкъщи и скитане отдел „ Закрила на детето ” в София го извежда от вкъщи му дружно с брат му близнак и ги настанява допустимо най-далеч - напомни още един път зам.-кметът доктор Емилия Баева. И уточни, че по закон близнаците не може да бъдат разделяни, макар че другото дете не основава проблеми. Зам.-кметът сподели още, че родителите на момчетата поискали да ги вземат в дома си в София през лятната почивка, само че от отдел „ Закрила на детето ” в столицата не разрешили, в това число и за близнака. „ Ние няма по какъв начин да държим децата затворени, защото Центровете за настаняване от фамилен вид са със свободен режим ”, уточни доктор Баева.

Тя сподели, че с шефа на дирекция „ Социално подкрепяне ” в Добрич Магдалена Миткова ще осъществят връзка с отдел „ Закрила на детето ” в София, с цел да потърсят решение на казуса поради честите напускания от Илия на дома. 14-годишният напуща центъра на 28 юли вечерта. След като не се прибира до 22 ч., когато е вечерният час, е подаден сигнал в Първо районно управление (на МВР) на МВР-Добрич, и е разгласен за търсене.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР