СНИМКА: БУЛФОТОСлужебният министър на икономиката Никола Стоянов не е знаел,

...
СНИМКА: БУЛФОТОСлужебният министър на икономиката Никола Стоянов не е знаел,
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Нинова си е позволявала да не спазва закона

СНИМКА: " БУЛФОТО "

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов не е знаел, че ДАНС са в оръжейното сдружение “Кинтекс”. Това съобщи той пред Нова.

По думите му сигналът не е подаден от него и " постоянно, когато службите влизат в дружество, е притеснително”. Той сподели още, че към този миг е блокиран целият военно-промишлен бранш.

“Нямам пояснение за какво това се случва, просто не е изпълнен законът”, съобщи той.

Стоянов отхвърли да е упреквал Корнелия Нинова в експорт на оръжия за Украйна.

“Аз съм подложен в обстановка да подпиша тези преписки. Редовното държавно управление е можело да реши да ограничи износа за някои страни. Нямам тази възможност”, сподели служебният министър.

Той изясни, че има избор или да съблюдава закона и да подпише преписките, или да направи “административен произвол” и да забави активността на сдружението. По думите му Корнелия Нинова си е разрешавала да не съблюдава закона, само че той ще остане в ролята си на специалист и ще следва разпоредбите.

На въпрос направила ли е Нинова “чистка” в администрацията на Министерство на стопанската система, като е уволнила 72-ма души, Стоянов изясни, че те са освободени, а не уволнени, по ред аргументи, само че няма да бъдат върнати на позициите си по време на неговото управление.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР