снимка БулфотоЧестито на първите, макар че изборите не излъчиха категоричен

...
снимка БулфотоЧестито на първите, макар че изборите не излъчиха категоричен
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ към новите партии: Провалихте се!

снимка Булфото

" Честито на първите, въпреки че изборите не излъчиха безапелационен победител ". Така стартира словото си на първото съвещание на новия парламент представителят на ГЕРБ Десислава Атанасова, която по-нататък в речта си остро разкритикува програмата и държанието на Има Такъв Народ.

Изборите се организираха при ниска изборна интензивност и очевиден напън на служебното държавно управление против членове и симпатизанти на ГЕРБ. Действията на представителите на служебния кабинет начертаха още разграничителни линии в българското общество. Днес сме очевидци на фрагментация и на неспособност да се ситуира устойчиво ръководство. Свидетели сме и на блокаж на цели системи ", съобщи тя.

По думите й обединението ГЕРБ-СДС ще бъдат градивна, мощна и виновна съпротива.

" За разлика от други обединения, ние не разчитаме изборния резултат като победа на избрана политическа мощ. За нас изборният резултат е голямо предизвикателство, сложено ни от гласоподаватели, което изисква градивен разговор ", сподели още тя.

" Загрижени сме, че в управническите цели на Има Такъв Народ не видяхме нито едно от тези провокации ", добави Атанасова, представена от Евроком.

" По всичко проличава, че комплицираната задача, която сложи българското общество пред политическата система, няма да бъде решена и в това 46-о Народно заседание. Изправени сме пред опцията България да бъде ръководена от болшинства по ползи. Имали сме сходни кабинети - на Беров и на Орешарски. От опит знаем, че подобен вид държавни управления приключват с провал, а сметката я заплащат българските жители. ГЕРБ-СДС няма да поддържа подобен вид държавно управление, тъй като постоянно сме държали да носим отговорност за решенията, които взимаме ", сподели тя.

Според нея новото държавно управление ще би трябвало да се оправя с още една мъчно, завещана им от служебния кабинет, а точно растящата борба в обществото.

" Няма да подкрепим неолиберална стратегия, която цели приватизацията на единствената държавна банка, концесионирането на автомагистралите и коренно редуциране на бюджетните разноски ", разяснява Атанасова.

" През последните два месеца, в стремежа си да бъде погубен ГЕРБ, се загуби скъпо време за справяне с провокациите. Най-тежки удари нанесохте към здравната система и безусловно беше провалена имунизацията на населенеито ", продължи представителят на ГЕРБ и напомни за уволнението на проф. Кантарджиев и проф. Балтов и разпускането на Националния действен щаб за битка с ковид.

Атанасова уточни още образци, които не са в ущърб на ГЕРБ, а в ущърб на българския народ. " Всичко това няма никакъв различен смисъл с изключение на облекчаване на инстинкта за ненавист на политическия конкурент по всевъзможен начин и непременно ", добави тя.

" Готови сме да водим политически разговор и да вложим оптимални старания за възобновяване на изгорените мостове. Винаги се водим от убеждението, че най-важното изискване за действие на една демократична система, това е воденето на либерален и градивен разговор ", сподели още Атанaсова.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР