Снимка Булфото, архивЗаместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов нарече днес

...
Снимка Булфото, архивЗаместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов нарече днес
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Клевета е, че съм в конфликт на интереси

Снимка Булфото, списък

Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов назова през днешния ден очерняне и операция мненията, че като притежател на хотели е в спор на ползи при импортираните от ГEРБ и НФCБ промени в Закона зa туризма.

Спoрeд тях жилища чартърен ще дават единствено притежатели, които ca регистрирани по този закон.

„ Аз не съм притежател на хотели - на нито един хотел, нито на стаи за посетители. Това първо и второ - компанията, която управлявах допреди четири години, е притежател на два хотела. Единият е в Златоград, другият в Малко Търново, където няма необикновен напор на отдаване на жилища и стаи за посетители. Тази услуга се предлага в огромните градове и главно в София и в Пловдив, дори доста малко във Варна “, сподели Симеонов, съобщи БНР.

Той сподели още, че ще се вслушат в рационалните оферти и се обмисля режимът да бъде регистрационен, а не лицензионен.

Предложените от ръководещите промени за категоризация на парцелите, регистрирани в онлайн платформи за туристически резервации, имат само за цел изсветляване на активността им, съобщи ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ: „ Всички тези хора да си заплащат налозите, както всички останали, които са на ярко. Няма за цел нито да се утежнява бизнесът с административна тежест, нито да се стопират онлайн платформи като Booking, Airbnb или други да оперират на българския пазар. Още повече, че ние ще дадем опция държавни органи и общини да могат да подписват съглашения с онлайн платформите за приемане на информация от тях, в това число за администриране на налози против съответното възнаграждение за това, защото те са частни платформи “.

Менда Стоянова увери, че измененията в Закона за туризма, които са заложени в преходни и заключителни разпореждания сред двете четения на държавния бюджет, няма да обиден консуматори.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР