Снимка: Булфото, архивВ навечерието на Възкресение Христово, българският патриарх Неофит

...
Снимка: Булфото, архивВ навечерието на Възкресение Христово, българският патриарх Неофит
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Нека вестта за Христовото Възкресение сгрява сърцата на всички нас

Снимка: Булфото, списък

В навечерието на Възкресение Христово, българският патриарх Неофит и българските митрополити приканват мислите и молитвите на вярващите да бъдат ориентирани към хората, които се борят с подлата болест и изключително за лекарите и медицинските служащи, както и за всички, които поемат най-тежкия удар в борбата за живота, написа Novini.bg.

В посланието на Църквата се акцентира още, че атмосферата по посрещането на празника е необикновена поради пандемията, а повсеместното страдалчество и тъгата на доста хора не могат да не слагат пред всеки от нас голям брой нелеки за осмисляне и решение въпроси.

„ Същевременно обаче таман ние - вярващите в Христа и изповядващите Неговото свято име, минимум от всички следва да се поддаваме на обезсърчение и на пораженчество, тъй като нашата религия е религия в Живия Бог, който проводи в света Единородния Свой Син " да подири и избави погиналото " (Мат. 18:11). Защото нашият Бог " не е Бог на мъртви, а на живи " (Мат. 22:32), който " желае да се спасят всички индивиди и да доближат до знание на истината " (1 Тим. 2:4), се показва в посланието на патриарх Неофит и на митрополитите от Българската православна черква - Българска патриаршия за Възкресение Христово.

В него се споделя, че ето за какво, възлюбени, въпреки и покрусени от протичащото се с нас и към нас през последните месеци, въпреки и скърбящи за многочислените жертви на покосяващата света ни болест, ние не изоставяме вярата си, нито скърбим като тези, " които нямат вяра (1 Сол. 4:13) “. „ В деня на Възкресението отечески се обръщаме към всички вас и към цялото наше общество с обръщение за разтуха в скръбта и вяра за безконечен живот, със съпричастност към всеки, който е болен и страда, както и към всеки, който пандемията е лишила от близки и обични на сърцето му родственици, другари или сътрудници, споделят в посланието си патриарх Неофит и митрополитите от БПЦ. И означават, че хилядолетният опит на Светата Христова Църква ни учи, че нищо в сътворения от Бога свят не може да се реализира без Божието съизволение, и ни предизвиква във всяко събитие от земния ни живот да виждаме знак на божественото великодушие, във всичко да търсим благия и избавителен за индивида Божи промисъл.

" Нека по едно и също време с покрусата от преживяваната от всички покруса, само че и с твърда религия и вяра във Всеобщото възкресение и безконечния живот, да използваме протичащото се като мотив да се обърнем във вътрешността към себе си и да се запитаме по какъв начин живеем ние през днешния ден - всеки от нас, самостоятелно, и всички дружно, като общество “, се предлага в посланието.

„ В деня на Възкресението нашата мисъл и нашата молитва е за всички тези, които към този момент не са сред нас - да бъдат опростени, помилвани и признати от Небесния наш Отец и да получат дял в Царството на светлината и безконечния живот. Молим се и за тези, които се борят с подлата болест и изключително за лекарите и медицинските служащи, и за всички, които поемат най-тежкия удар в борбата за живота ", декларират в своето обръщение патриарх Неофит и българските митрополити.

" Нека вестта за Христовото Възкресение сгрява сърцата на всички нас и светлината, изгряла в утрото от празния гроб, да просвещава мозъците ни и да ни показва правилния път към Бога и към Царството, приготвено нам " от творение мира " (Мат. 25:34). " Поздравяваме с Христовото Възкресение всички правилни рожби на Православната ни черква, в Родината и надалеч от нея! Благодатта, мирът и любовта на Възкръсналия от мъртвите Господ наш Исус Христос да бъдат с всички нас! " - с този благослов към българите приключва патриаршеското и синодално обръщение за Възкресение Христово.

По решение на Светия синод на БПЦ това обръщение би трябвало да се прочете и от църковния амвон на следващия ден в храмовете, на Възкресение Христово - Пасха.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВси
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР