Снимка Булфото, архивСашо Диков написа нов остър коментар към Има

...
Снимка Булфото, архивСашо Диков написа нов остър коментар към Има
Коментари Харесай

Сашо Диков към Ива Митева: Вие защо влязохте в политиката?

Снимка Булфото, списък

Сашо Диков написа нов изострен коментар към " ИТН " и съответно към Ива Митева.

„ Той свърши преди да е започнал… “ или “Слави се самоуби(ва) 2 ”. Заглавието е във връзка на Слави Трифонов с допълнението, че не е в с***уален смисъл. Изплагиатствах го от „ форумец “, а мотивът е изобличеният (или по-скоро изобличилият се) като плагиат Петър Илиев, който освен че не беше изхвърлен от държавното управление, ами беше повдигнат и до вицепремиер.

Признавам си, че в никакъв случай (дори след най-левашките гафове на Слави в последно време), не съм допускал Дългият да е кадърен на такава безочливост. И то безочливост, изравяща се в цялостна загуба на разум, или във съдбовна взаимозависимост от нечий болен, но доста болен мозък. Такова брутално обществено обезчестяване на нормите за политическа пристойност даже „ окаяната жертва на Мата Хари “ не си е разрешавал.

В първото намерено писмо се обърнах към Слави, само че след издигането на почетния консул на офшорката Барбадос до вице, явно няма никакъв смисъл да върша опити сомнамбулът да бъде разсънен.  Впрочем, не мога да си спомня кой прочут ТВ водещ беше записал свои компании в една друга офшорна зона… Разбира се, не не помня и няма по какъв начин да не помни страхотните неща, които десетки години е правил.

Сега се обръщам към парламентарната група на „ ИТН “. Не към Тошко, Филип или Балабанов, които за толкоз малко време толкоз доста си повярваха, че човек се чуди да се смее ли или да плаче…

Обръщам се към останалите, отпред с Ива Митева, с въпроса: „ Вие за какво влязохте в политиката? “

Отстрани наподобява, че не възразявате против следното:

– Да бъдат унижавани и обиждани другите партии, възможни ваши съидейници в битката против Голямото Зло.

– Да бъдат слагани на високи постове хора с, меко казано, противоречиво минало и, твърдо казано, неуместно настояще.

– Да бъдат правени нелепи рокади в държавното управление ви без пояснения и без претекстове.

– Да се плясва на обществото министър председател с куп „ сенки “ в предишното. После той да се маха, да се заприказва, че се поставя различен, а в последния миг да изникне трети, който се оказва човек с куха биография и с още по-кухи позиции (вж. първото писмо).

– Да не бъде отстраняван човек, явно недопустим за обществото, като фамозния юрист Петър Илиев, откакто си заявил, че в държавното управление нямат място министри, „ правили кражба на интелектуална благосъстоятелност “. А за преписвача Илиев има. И не какво да е място – в началото беше министър на правораздаването, след две седмици – Министерство на вътрешните работи началник, а след още няколко дни – към този момент е и вицепремиер.

Неговото плагиатство освен че към този момент е потвърдено, освен че има издадена присъда, а тя на всичкото от горната страна е и изпълнена. Присъдата се състои в това, че самият той преди един месец е иззел от всички вероятни места „ токсичния “ си теоретичен труд, а медиите се добраха до обособени екземпляри, след ровене в невероятни места, щом стана ясно, че „ творбата “ липсва в библиотеките и нормалните справочници.

През седмицата в Парламента „ супердопингираният с неочаквана власт “ Тошко (само да можеше да се види каква подигравка е на самия себе си спрямо оня Тошко от БТВ) в стила на Тома Биков индиферентно повтори пет пъти: „ Нека един застане с лицето си и да упрекна П.И. в плагиатство, с цел да бъде наказан. “

В четвъртък в изявление за един уебсайт, а в събота сутринта по „ Нова “, ограбената доцент Киселова съобщи: „ На 04.12.2007 год. написах дисертация, а през 2015-а излезе книгата на Петър Илиев, в която незабавно видях, по този начин да се каже, смущаващи неща. Тази седмица към етичната комисия на СУ има подадени три други сигнала, свързани с плагиатство против Петър Илиев. “

„ А в този момент какво вършим? “, бих запитал Тошко.

На всичкото от горната страна в събота на обяд по БНР пред Силвия Великова, прелестната другояче Ива Митева съобщи, че държавното управление ще бъде гласувано в сряда и до тогава могат да бъдат правени всевъзможни промени в имената на министрите. „ Налагат ли се? “, попита наивно Силвия, а отговорът беше „ Ако има възражения или консенсус за промени “.

Любопитно е, че Ива познава незаменимия Илиев, работили са по общи планове, само че за настоящия проблем „ не знаела тъкмо, не била чела “. Освен това не била в групата на Има Такъв Народ, която договаря с другите партии…  И също така за един човек можело да се кажат и хубави, и не толкоз хубави неща.

Ива,

имам възприятието, че сте почтен човек. Не ставайте повече за смях и жертва на заболели упоритости или на мъчителни зависимости. И по какъв начин Вие, прелестна г-жо Митева (както и другите от групата), ще отговорите на доцент Киселова, която пита по адрес на Петър Илиев: „ Коректно ли е такива хора да символизират смяната?! “

Скъпи депутати, по какъв начин ви звучи следният разговор:

Ива Николова: „ Ако се потвърди плагиатство, ще освободите ли Министерство на вътрешните работи шефа? “

„ Ако “ е доста прекрасен предполагаем израз “, се изцепи Шнорхела-философ.

Вие от групата по какъв начин се почувствахте, когато ГЕРБ и Движение за права и свободи бурно приветстваха Тошко, а той в стила на кафявите медии, громеше Асен Василев и Кирил Петков?

Замисляте ли се за какво ПИК и БЛИЦ започнаха „ да се поставят “ на Има Такъв Народ? Вярно е, че ПИК разгласява писмото ми към Слави, само че малко по-късно персонално Недялко Недялков ме оплю в огромен материал, казвайки че „ писмото на персоналния пощальон на Божков наподобява на поръчка “. ПИК пусна също милозлив репортаж за скромния кандидат-премиер по къси гащи по какъв начин пазари на на ниска цена пазар и по какъв начин, за разлика от Бойко Рашков, живее в непретенциозен апартамент от 80 кв.м. в краен квартал.

Аз като прочут гадняр се запитвам: „ Сори, но не беше ли господин кандидат-премиерът сполучлив бизнесмен, потвърдил се в доста в мултиконтинентални планове? “

БЛИЦ също се регистрира с верен материал по тематиката: Заглавие „ Вижте цялата истина за новия вътрешен министър “.

И в този момент изтъквам от изявлението: „ Кой твърди нещата, свързани с плагиатство? Няма нищо сходно. Това би трябвало да е безусловно ясно! “

И по-нататък… „ приканвам този въпрос да бъде спрян, тъй като няма смисъл да се дискутира. Някой да се е оплакал? “ Материалът е от 04.08.2021 год.

На кого принадлежат тези безапелационни думи? Най-вероятно на научния началник, който е дал отлична оценка на въпросния труд на Илиев. И този теоретичен началник е, неговото име е….

проф. доктор … кой мислите… би било разумно да е проф. доктор Георги Близнашки – някогашен длъжностен министър председател и работещ в същата катедра. И още по-логично е да бъде безапелационната позиция на ръководителя на катедрата и някогашен парламентарен арбитър проф. Пламен Киров. Логично е, тъй като и двамата обичат да се изявяват в доста ТВ студия. Вярно с най-вече „ верни “ водещи. Но в този момент мълчат. До събота към  18 ч. не съм чул да са споделили каквото и да било по тематиката. А въпросното изявление е с преподавателя по конституционно право от същата катедра, младият анонимник, някой си доктор Орлин Колев.

Още по-кошмарно е, че за въпросния скандал се схваща още през 2015-а година. Тогава на Киселова й споделили „ седнете и се разберете с Илиев “. И още от Киселова: „ С Илиев по този начин и не се разбрахме, само че в името на признака на академизма – Софийския университет – взех решение да си затрая. И по този начин цели 6 години, до момента в който името ми не беше намесено в абсурда. “

Депутати от Има Такъв Народ,

по какъв начин ще отговорите на доцентката, която попита „ какво още би трябвало да се случи, с цел да заживеем съгласно закона и морала? “

По време на гостуването си при Силвия Великова в събота чудесната другояче Ива Митева след забележимото терзание по проблема Илиев, с голямо облекчение изригна: „ Подадената оставка от претендента за министър на правораздаването е демонстрация на морал. Поздравявам го. “

Става дума за оня неизвестен народен представител с постове в обществените мрежи за „ соросоидите майкопродавници “.

Впрочем, новият претендент за правосъден министър дали пък го одобрявате с неговите изцепки?

В един миг Ива проплака: „ Преди изборите доста обикаляхме из страната. Нали търсихме млади и неопетнени… “

Въпрос от мен: „ А какво намерихте? “

Навремето имаше анкета измежду депутатите от ГЕРБ по какъв начин правят оценка работата на премиера Борисов по шестобалната система. О знамение, имаше една петица от младо момиче от провинцията. Ако в този момент вас ви попитат „ Как оценявате дейностите на вашия гуру? “ Как, по кое време и с какви претекстове бе избран първият, а след това беше махнат. Как беше избран вторият, след това беше махнат. И най-после комплициран третият за кандидат-премиер? Имаше ли гласоподаване? Имаше ли срещу?

Не ви ли наскърбява предлагането за постовете на скъпия Петър Илиев?

Ще продължите ли покорно да следвате всяко оливане на Тошко, Филип или Балабанов?

Съдраните дънки на Филип в Парламента знак защо са?

Ще бъдете ли в голямата си част безлика онемяла маса хора, изгубили чест и достолепие?

С други думи, по този начин както вашият фюрер от ден на ден се трансформира в копие на Бойко Борисов, вие дали не се превръщате (превърнахте) в копие на парламентарната група на ГЕРБ. Давате ли си сметка накъде ви води Председателят?

Към изчегъртване на ГЕРБ или към постилане на килима за оня с многото насъбрани неща?

Вече не започнахте ли да си задавате въпроса: „ Впрочем, за какво тръгнахме след Слави? Защо, по дяволите, сме в Парламента? “

Един край без въпрос:

Доц. Киселова споделя: „ Отдавна се разбра, че Петър Илиев има стабилен тил “.

И въпреки всичко доближаваме до кошмарния въпрос: „ Кой е този тил? “ Очевидно този тил е толкоз необятен (висок, мощен, богат), че принуждава Слави да наподобява комичен и жалък… “

Фейсбук, Сашо Диков



 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР