Снимка Булфото, архивСамо България и Германия открито се противопоставиха на

...
Снимка Булфото, архивСамо България и Германия открито се противопоставиха на
Коментари Харесай

EURACTIV: Борисов и Меркел спасиха Турция от санкции

Снимка Булфото, списък

Само България и Германия намерено се опълчиха на наказания против Турция поради войнствения звук на Ердоган и дейностите му.

Германия и България бяха най-гласовитите измежду страните от Европейския съюз, които блокираха глобите против Турция на срещата на върха на 10 декември, заяви EURACTIV.

“Германският канцлер Ангела Меркел и българският министър-председател Бойко Борисов бяха водачите, които намерено се опълчиха на глобите против Анкара ”, оповестиха дипломатически източници, написа banker.bg.

Други страни като Испания, Италия, Малта и Унгария също бяха срещу, само че не го показаха намерено, допълват източниците. Австрия поддържа глобите, до момента в който Франция, която желае непоколебим европейски отговор против нападателния звук на Анкара, смекчи реториката си на срещата на върха.

В формалното известие на Европейския съвет се споделя, че държавните и държавни ръководители на страните от Европейски Съюз дават зелена светлина за разширение на глобите против Турция поради дейностите й в Средиземно море.

В заключителната декларация от срещата на върха в Брюксел, се споделя, че за жалост, Турция е подхванала едностранни дейности и провокации и изостри реториката си против Европейски Съюз, страните членки и европейските водачи. На срещата на върха през октомври европейските водачи предложиха " положителен политически дневен ред сред Европейски Съюз и Турция ", в това число търговски и митнически облаги и вероятност за повече средства за справяне със сирийските бежанци на турска територия, в случай че Анкара спре " противозаконните действия " в Източното Средиземноморие.

Европейският съвет в този момент показва, че това предложение остава настоящо, в случай че Турция е подготвена да встъпи в " откровено партньорство " и стартира действителен разговор с Европейски Съюз, както и да покаже подготвеност за разрешаване на разликите посредством разговор и според интернационалното право. Предвид неналичието на отговор до момента обаче, водачите приканват министрите на 27-те членки на блока да одобряват спомагателни санкционни описи с рестриктивни ограничения поради неоторизираните сондажни действия на Турция в Източното Средиземноморие.

На европейския топ посланик Жозеп Борел се разпорежда да създаде отчет за положението на политическите, стопански и търговски връзки сред Европейски Съюз и Турция и да предложи по-нататъшни дейности, в това число разширение на глобите, който да показа до идната среща на върха през март следващата година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР