Снимка Булфото, архивСъединените щати събраха най-силната коалиция от години, за

...
Снимка Булфото, архивСъединените щати събраха най-силната коалиция от години, за
Коментари Харесай

САЩ подготвят мерки срещу ОПЕК+ заради недостиг на петрол

Снимка Булфото, списък

Съединените щати събраха най-силната коалиция от години, с цел да натиснат ОПЕК+ и да принудят картела от 23 страни да усили добива на нефт, заяви Bloomberg, базирайки се на няколко дипломати и вътрешни лица от промишлеността, които са взели участие в контактите.

Най-големите консуматори на нефт, в това число Китай, Япония и Индия, водят дипломатическа акция при затворени порти на фона на ускоряването на енергийната инфлация, което принуждава централните банки да се откажат от тласъците и политиките на нулеви проценти.

Администрацията на Джо Байдън е все по-разтревожена от покачването на цените на бензина, което доближи 7-годишен връх, и от седмици упорства ОПЕК + да изпомпва повече нефт, настояват източници на Bloomberg. Япония, четвъртият по величина консуматор на нефт в света, направи рядката стъпка да се причисли към тези апели в края на октомври - за първи път за Токио от 2008 година Индия, третият по величина консуматор, също изиска повече доставки. Китай, споделят дипломатите, мълчи обществено, само че също толкоз гръмък уединено.

„ Ние сме в енергийна рецесия “, сподели тази седмица Амос Хохщайн, почитан американски енергиен посланик. " Производителите би трябвало да подсигуряват, че пазарите на нефт и газ са уравновесени. "
Сега всеки месец страните от ОПЕК+ усилват производството с 400 хиляди барела дневно, като последователно го връщат към естественото си положение след най-голямото еднократно редуциране в историята предходната година.
Но това не е задоволително. И Съединени американски щати водят договаряния с други енергоемки страни по какъв начин да накарат ОПЕК + да се оправи с актуалната рецесия с доставките, сподели почитан американски чиновник пред Bloomberg в Рим.

По думите му се разисква пакет от ответни ограничения, ако картелът с присъединяване на Саудитска Арабия и Русия не предприеме никакви дейности на идната среща на 4 ноември.
През последната година цената на петрола Brent набъбна със 130% - от $36 до $83 за барел на фона на недостиг, който статистиката към момента не е видяла. Според Goldman Sachs през октомври международните хранилища са изпразнени с ритъм от 4,5 милиона барела дневно, а кумулативните им ресурси в края на годината може да се окажат най-ниските от 8 години. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР