снимка: Булфото, архивРеакцията на руското посолство изглежда странна, защото няма

...
снимка: Булфото, архивРеакцията на руското посолство изглежда странна, защото няма
Коментари Харесай

Путин защити българският премиер Бойко Борисов от критиките на американците

снимка: Булфото, списък

Реакцията на съветското посолство наподобява странна, тъй като няма дипломатическа процедура непозната задача да се намесва в връзките на една страна с друга.

Неочакваната поддръжка на Москва за Борисов идва дни откакто българският министър-председател възропта против задържането на опозиционера Алексей Навални.

Руският президент отбрани българският министър председател Бойко Борисов от рецензиите на американците, че в България се шири корупция. В публична позиция посолството на Москва в София разкритикува присъединяване преди два дни на Джесика Ким, консултант по юридическите въпроси към посолството на Съединени американски щати в България във виртуална полемика, проведена от Атлантическия клуб.

Ким съобщи тогава, че от българските водачи се изисква " дълготрайно лекуване, изпитание и воля " с цел да бъде излекувана страната ни от корупцията. " Отчетността стартира от водачите на България, във всяка партия, на всяко ниво, които да поддържат правилото, че никой не е над закона, в това число самите те ", съобщи американката, написа

Реакцията на съветското посолство наподобява странна, тъй като няма дипломатическа процедура непозната задача да се намесва в връзките на една страна с друга. Затова опита на съветската амбасада да пази властта в България е открита директна интервенция на самия Кремъл, той като е изключено дипломат Анатолий Макаров самичък да се е реши на сходна солова акция, разясниха специалисти, допълва .

" Коректността и уместността на острите бележки по отношение на чувствителни за българското общество въпроси, изключително в навечерието на парламентарните избори, провокира огромни подозрения ", се споделя в съветското известие. Това се назовава " наставнически изказвания, както постоянно без съответни доказателства, де факто хвърлят сянка както върху политически дейци, по този начин и на функционерите на правосъдната система на Република България. Въпросът на корупцията във висшите ешелони на властта към момента съществува даже в «най-демократичните» страни по света (няма да си спомняме, да вземем за пример, за някои сюжети от «украинското досие» на настоящото управление на САЩ). Мирише на двуличие, нали по този начин? " – написа в позицията на съветското посолство.

Припомняме, че в своето изявление Ким акцентира: " Стъпките за подкопаване на независимостта на съда отслабиха опцията на България да преследва корупцията по високите етажи. " Тя уточни още казуса с отчетността на основния прокурор. Останалите са съставът и функционалността на Висш съдебен съвет, неналичието на самостоятелност на правосъдната система, ниско ниво на общество доверие в институциите за битка с корупцията, липса на самостоятелни медии, проблеми, свързани с взаимното ограничение на управляващите.

Мисията на Москва дефинира това като " наставнически изказвания, както постоянно без съответни доказателства, де факто хвърлят сянка както върху политически дейци, по този начин и на функционерите на правосъдната система на Република България ".

Неочакваната поддръжка на Москва за Борисов и ръководството му идва дни откакто българският министър-председател възропта против задържането на опозиционера Алексей Навални при завръщането му след лекуване от Германия. Борисов даже изрази мнение, че в Русия има проблем и със свободата на словото, след което даде на Русия образец с България.

Всъщност Кремъл употребява мотива с американската позиция за корупцията в България, с цел да удари по новия американски президент Джо Байдън. В писанието на посолството най-голяма част е отделена на така наречен «украинско досие» на настоящото управление на Съединени американски щати. В него става дума за Байдън и сина му Хънтър, който бе член на Управителния съвет на украинска газова компания. През декември екипът на татко му за вдишване на властта популяризира известие на Хънтър Байдън, че е разследван от федерални прокурори за евентуални данъчни нарушавания. " Приемам този въпрос доста съществено, само че съм уверен, че професионалният и справедлив обзор ще покаже, че съм се справил с тези неща законно и съответно, в това число с потреблението на професионални данъчни съветници ", добави той.

Путин прави услуга на своя приятел Доналд Тръмп, който още в предизборната акция твърдеше, че Байдън и синът му са прикрили корупционни практики. В същото време Кремъл дава рамо на Борисов, като не крие благосклонностите си към него, защитавайки го от рецензиите.

По последни данни на „ Transparency International “, представени от gtmarket.ru…… България е на 69 място от 179 страни, а Русия е на 129 място. В друго проучване, представено от rbc.ru Русия е на 137 място дружно с Кения – от 180 страни. Съединени американски щати са на 29 място…

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР